Musorujsag
Élő Eredmények

A Red Bull főnöke védelmébe vette a gyengélkedő Ricciardót

A Red Bull főnöke védelmébe vette a gyengélkedő Ricciardót

Autosport
Kulcsszerepe volt a visszatérésében, és kulcsszerepe lehetne a visszatérés beteljesítésében is – Christian Horner elmondta, mit gondol Daniel Ricciardo hullámvölgyéről.

Az őt háttérbe szorító Cunoda Juki ellen próbált javítani Daniel Ricciardo a múlt hétvégi Japán Nagydíjon, ám a közelébe sem került az idei első pontszerzésének. A Visa Cash App RB versenyzője már az első körben ütközött Alexander Albonnal és kiesett a versenyből. Az FIA versenybalesetnek minősítette az esetet, ám megjegyezte, ha nem a rajt után történt volna, vélhetően felelősségre vonta volna a figyelmetlen ausztrált.

Ricciardo egyszerű esetnek nevezte a történteket, és tagadta, hogy annak bármi köze lenne az év eleji küszködéséhez és az emiatti rossz hangulatához.

A nyolcszoros futamgyőztes tavaly a Magyar Nagydíjon, a hasonlóan dadogós évkezdést produkáló Nyck de Vries helyén tért vissza az Alpha Taurival, és újbóli esélyében kulcsszerepe volt Christian Horner Red Bull-csapatfőnöknek. A brit volt az is, aki 2022 végén felvetette, hogy harmadik számú versenyzőként alkalmaznák Ricciardót.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

Tavaly még úgy tűnt, e kapcsolat abban is a segítségére lehet, hogy 2025-re a Red Bull első csapatához kerüljön, Sergio Pérez helyére. Ettől azonban a jelenlegi formája alapján távol áll. Meg is kérdezték Christian Hornert, mit gondol Ricciardo helyzetéről.

„Daniel már nagy fiú, tudja, hogyan működnek a dolgok” – jelentette ki a Red Bull főnöke. „Csak egy jó eredményre van szüksége, és akkor vissza fog térni a régi mosolya. Egyszerűen a csapattársa folyamatosan jól teljesít, és ez nyomást jelent számára. De már korábban is átélte ezt, és biztosra veszem, hogy vissza fog vágni. Még csak a negyedik versenynél tartunk.”

Horner nemcsak a hullámvölgye, a szuzukai balesete kapcsán is védelmébe vette Ricciardót. „Daniel egyszerűen balra nézett, Alex jobbra volt, szóval versenybaleset volt. Brutális hely az ott a kicsúszáshoz, szerencsére mindketten jól vannak. Nehéz lenne bármelyiküket hibáztatni” – vélekedett a brit.

Ricciardónak az autóval kapcsolatos nehézségek szempontjából sem jött jól, hogy lényegében lemaradt a japán versenyről. A héten ugyanakkor lehetőséget kapott némi extra munkára. Csapata a Sauberrel együtt kedden és szerdán két napon át gumikat tesztelt 2025-re Szuzukában, így Ricciardo pótolhatta az elmaradt köröket.

Borítókép: Christian Horner és Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak