Musorujsag
Élő Eredmények

Albon a káoszból profitálna

Albon a káoszból profitálna

RN365
A csapat versenyzője, Alexander Albon reméli, a Williams profitálhat abból, hogy a Kínai Nagydíj egy sprinthétvégével tér vissza és emiatt adott esetben kaotikussá is válhat az előttünk álló világbajnoki forduló.

A pilóták részéről több kritika is érte azt a döntést, hogy Kínában sprintfordulót tartanak, a pályán ugyanis legutóbb 2019-ben rendeztek F1-es eseményt, ráadásul az előző években újra is aszfaltozták azt. Ideális esetben tehát egy szabadedzésnél mindenképpen többre lenne szükség ahhoz, hogy adatokat gyűjtsenek az új rétegről és arról, hogyan viselkednek a pályán a 2024-es autók.

Többen úgy vélik, a hétvége a kevés gyakorlási lehetőség miatt kaotikussá is válhat (ami akár célja is lehet az izgalmak fokozását szem előtt tartó Liberty Mediának). Alexander Albon, a Williams versenyzője ennek kapcsán arról beszélt, ő most inkább a lehetőséget látja ebben a forgatókönyvben.

A kaotikus hétvége ugyanis lehetőséget teremhet a kisebb istállók számára, akik normál esetben továbbra is messze vannak az erősebb pontszerző pozícióktól. „Nem hiszem, hogy a jelenlegi autóval pontot tudunk szerezni” – jelentette ki önkritikusan a thai, amikor a RacingNews365 a kínai esélyekről kérdezte.

Alexander Albon (Fotó: XPB)

„Talán egy olyan pályán (összejöhetne a pontszerzés), ami kedvez nekünk, de az idei évben még ezt a versenypályát sem sikerült megtalálni” – folytatta a fiatal pilóta, kinek csapata egyébként direkt hajtott arra, hogy következetesebben teljesítsen az eltérő helyszíneken is.

Kína éppen ezért a tökéletes helyszín. Oda mindenki úgy megy majd, hogy nem tud a lehető legjobban felkészülve. Nem fogjuk tudni, mire számítsunk. Ott ebből profitálhatunk is, ezt kamatoztathatjuk, akár jobban is, mint bárki más. Jobban teljesíthetünk, úgyhogy ez a hétvége számunkra egy komoly lehetőség” – emelte ki.

Albon számára eddig a 2024-es szezon inkább csalódást keltő: az első négy hétvégén nem jött össze neki a pontszerzés, ráadásul Ausztráliában volt egy nagyobb balesete az edzésnapon, Japánban pedig már a rajt után kiesett a Daniel Ricciardóval való ütközés után.

Alexander Albon (Fotó: XPB)
Borítókép: Alexander Albon (Fotó: XPB)

További tartalmak