Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: A koncepcióváltás nem a tervek szerint alakult…

Gasly: A koncepcióváltás nem a tervek szerint alakult…

F1i
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly a gyenge szezonkezdés után kijelentette, csapatának középtávon komolyabb előrelépésre lesz szüksége, a koncepcióváltás ugyanis nem a tervek szerint alakult.

Négy futam után továbbra is pont nélkül áll az Alpine, ami óriási visszaesés az előző évekhez képest, amikor a francia alakulat rendre a középmezőny legjobb csapataival harcolt. 2024-es autójukkal kapcsolatban többször elhangzott már, az súlyproblémákkal küzd, miközben a koncepcióváltás után a csapat a legjobb beállításokat sem találta meg.

Japánba új fejlesztéseket is vittek, melyekkel a súlycsökkentést vették célba. Ezek az első visszajelzések szerint az időmérő edzésen javulást eredményeztek, a futamon viszont – Esteban Ocon szavaival élve – visszalépést hoztak.

Noha a versenyzők többször jelezték, kitartanak az istálló mellett, a helyzettel kapcsolatban rendre reálisan nyilatkoznak. Így tett nemrég Pierre Gasly is, aki őszintén kijelentette, a koncepcióváltás jó eséllyel nem a tervek szerint alakul. „Azt hiszem, középtávon valami nagy fejlesztésre lesz szükség, hogy jobbá tudjuk tenni ezt az autót” – nyilatkozta a RacingNews365-nek.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Ez a koncepció nem felel meg az elvárásoknak” – ismerte el. „De addig is, minden egyes hétvégén javulnunk kell, közelebb kell kerülnünk ahhoz, hogy célt érjünk. Egyértelmű, hogy most a másodligában vagyunk, és minden tized változást jelenthet.”

Ocon – aki az első négy hétvégén valamivel kényelmesebben érezte magát a volán mögött, mint a csapattárs – eközben arról beszélt, az Alpine autójának „minden területen” vannak hibái. „Ami engem illet, őszintén úgy gondolom, egy kicsit minden téren hátrányban vagyunk” – fogalmazott a 2021-es Magyar Nagydíj győztese.

„Jelenleg sok nagyobb részegységgel küszködünk. Nem hiszem, hogy lennének szupergyengeségeink és szupererősségeink. Ezt az autót én minden tekintetben átlagosnak nevezném. Mélyebbre kell ásnunk és nagyon keményen kell dolgoznunk” – folytatta.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak