Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: A Mercedes Sainzot választja

Sajtó: A Mercedes Sainzot választja

Gazzetta dello Sport, Lawrence Barretto
Olasz sajtóhírek szerint a Mercedes eldöntette, Carlos Sainzcal pótolja a Ferrarihoz szerződő Lewis Hamiltont. A Forma–1 hivatalos oldalának szakírója, Lawrence Barretto eközben arról írt, a spanyolnak két lehetősége maradt; szerinte egyik sem a csillagos alakulat.

Azzal, hogy az Aston Martin bejelentette, meghosszabbítja Fernando Alonso szerződését, egy nagy név „kiiratkozott” a pilótakeringőből. A főszereplő most jó eséllyel a honfitárs, Carlos Sainz lesz, akinek 2024 végén távoznia kell a Ferraritól, miután a vörösök úgy döntöttek, Lewis Hamiltont szerződtetik Charles Leclerc mellé.

Sainz előtt egyelőre több lehetőség is áll: az élcsapatok közül a Mercedes mellett felszabadulhat egy ülés a Red Bullnál, Lance Stroll esetleges menesztésével pedig akár az Aston Martinnál is. De szóba hozták a spanyolt a Sauberrel (egészen pontosan az Audival) valamint a Williamsszel is.

Az olasz Gazzetta dello Sport információi szerint Sainz útja a Mercedeshez vezet, miután a csillagosok eldöntötték, vele pótolják Hamiltont. A lap azt is tudni véli, első körben kétéves szerződést kötnek a spanyollal, kinek szerződtetése értelemszerűen elindíthat egyfajta dominót is. Az Audi például elveszíti első számú jelöltjét, így tovább kell elemeznie a pilótapiacot.

Fotó: XPB

Megjegyzik, a Mercedes fiatal védence, Andrea Kimi Antonelli – akit szintén esélyesként kezelnek a csillagosoknál – végül a Williamshez igazol, ahol George Russell első éveihez hasonlóan a német istálló támogatásával versenyez majd rutingyűjtési céllal.

Cikkükben megjegyzik, a Red Bull jó eséllyel meghosszabbítja Sergio Pérez szerződését, miután a mexikói az elvárásoknak megfelelően kezdte a 2024-es évet (az első négy hétvége alatt háromszor is másodikként ért célba, legutóbb, a Japán Nagydíjon pedig az időmérőn, ami korábban a legnagyobb gyengesége volt is közelebb került Max Verstappenhez).

Sainz jövőjével kapcsolatban az F1 hivatalos oldalának szakírója, Lawrence Barretto meglehetősen más elemzést vázolt fel közösség oldalán. Szerinte a Mercedes nincs képben, a spanyolnak most Alonso szerződtetése után két opciója maradt, a Williams és a Sauber/Audi…

Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak