Musorujsag
Élő Eredmények

Csou történelmet ír

Csou történelmet ír

F1i
A Sauber versenyzője, Csou Kuan-jü készen áll arra, hogy történelmet írjon a hétvégén és első kínai pilótaként részt vegyen a Kínai Nagydíjon, ahol természetesen erős eredménnyel ajándékozná meg szurkolóit.

Mióta 2022-ben debütált, Csou két alkalommal is átélte, hogy hazai versenyét – amire első szezonjában és a tavalyi évben is izgalommal készült – lefújták a koronavírus-világjárvány, illetve az annak hatására bevezetett szigorítások miatt. 2024-ben viszont semmi sem állhat a Kínai Nagydíj, és így Csou első hazai futamának útjába.

Az izgalom nemcsak a versenyző, hanem a közönség részéről is jelentős, a megszokottnál hamarabb elkeltek ugyanis a jegyek arra a futamra, melyen először vehet majd részt egy kínai pilóta. Ilyen tekintetben tehát Csou már biztosan történelmet ír.

És természetesen történelmet írna egy jó eredménnyel is, mint például egy pontszerzéssel, ami idén még nem jött össze csapatának. „Nem is lehetnék izgatottabb most, hogy végre hazai pályán fogok versenyezni Sanghajban. Sokat jelent, hogy én lehetek az első kínai versenyző, aki Kínában versenyez a Forma–1-ben. Ez komoly örömmel tölt el és egyben komoly felelősség is számomra” – kezdte.

A sanghaji rajtrács (Fotó: XPB)

„Nekem ez nemcsak egy futam! Az F1 négy év kihagyás után tér vissza, rögtön egy kínai versenyzővel a rajtrácson, szóval történelmet írunk. Ez egy lehetőség arra, hogy inspiráljuk a sportág iránt érdeklődő fiatalokat és utat is mutassunk számukra” – folytatta.

„Láttuk, mennyire szenvedélyesek, amikor a jegyek néhány óra alatt elfogytak. A hazámban nagyon szeretik a versenyzést és már évek óta várták ezt a hétvégét, ezt a pillanatot. Ami engem illet, továbbra is a teljesítményen lesz a hangsúly: amint kihajtok a pályára, ezt a hétvégét is úgy fogom kezelni, mint a többit, vagyis azon leszek, hogy a legtöbbet hozzam ki az autóból” – húzta alá.

„Már várom, hogy újra mindent beleadjak és megosszam a szenvedélyem a csapattal, a szurkolókkal együtt pedig úgy fejezetet nyissunk a kínai motorsport történelmében. A legfontosabb az, hogy már alig várom, hogy jó futamot teljesítsek és visszatérjek a pontszerzéshez” – zárta gondolatát.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

További tartalmak