Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Nagyszerű lenne egy MotoGP-vel közös hétvége

Hamilton: Nagyszerű lenne egy MotoGP-vel közös hétvége

RN365
A Mercedes klasszisa, Lewis Hamilton örömmel olvasta a Liberty Media MotoGP-s hatalomátvételével kapcsolatos híreket és azt, hogy egy nap a motoros széria és az F1 rendezhet közös hétvégét. Ha ez nem lenne lehetetlen, jelezte, örömmel indulta is egy motorversenyen.

Már azelőtt szóba került, hogy az F1 és a MotoGP idővel rendezhet közös versenyhétvégét, mielőtt hivatalossá vált, hogy a Liberty Media a motoros világbajnokság kereskedelmi jogait is felvásárolja. Ez többek között az F1 ügyvezető igazgatójaként dolgozó Stefano Domenicali jó MotoGP-s kapcsolatainak is köszönhető.

Ő többször jelezte, gondolati szinten már felmerült egy egy ilyen esemény, konkrétumok viszont még nincsenek. Nemrég hasonló nyilatkozatot tett a MotoGP jelenlegi ügyvezetője, Carmelo Ezpeleta is, jelezve, a közeljövőben nem várható a szóban forgó közös hétvége.

A téma kapcsán nemrég a Mercedes hétszeres bajnokának, a MotoGP-t évek óta rajongással figyelő Lewis Hamiltonnak a véleményét is kikérték, ő pedig jelezte, izgatott a felvetés miatt, noha nem gondol rá túl sokat. Hamilton még azt is elhintette, örömmel lenne résztvevője mindkét futamnak egy duplahétvégén, ha lenne erre lehetőség.

Valentino Rossi és Lewis Hamilton (Kép: Yamaha MotoGP)

„Nem gondolkodom rajta túl sokat, de értelemszerűen olvastam a híreket” – nyilatkozta a RacingNews365-nek. „A Liberty csodálatos munkát végzett a Forma–1-ben: a sportág éréke nőtt az átvétel óta. Szóval úgy gondolom, nagyszerű munkát végezhetnek a MotoGP-vel is.”

„A dolog nagyon izgalmas, mert szeretem a MotoGP-t, és csodálatos volna, ha egy nap lenne közös versenyhétvégénk. Talán indulhatnék egy MotoGP-s futamon és aztán versenyezhetnék egy Forma–1-es autóval ugyanazon az eseményen. Ez nagyon menő lenne, de persze (jól tudom, hogy) lehetetlen” – folytatta a brit klasszis.

Hamilton 2019 végén egyébként már kipróbálhatta a Yamaha aktuális MotoGP-s masináját, amikor a közös főszponzornak hála részt vehetett egy eseményen Valentino Rossival, ahol az olaszok legendás motorosa az ő Mercedesével tesztelt.

Valentino Rossi és Lewis Hamilton (Kép: Yamaha MotoGP)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak