Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: Nem félek Verstappentől, hiszem, hogy fel tudom venni vele a versenyt

Norris: Nem félek Verstappentől, hiszem, hogy fel tudom venni vele a versenyt

Guardian
Nem félne nyílt csatába bocsátkozni Max Verstappennel Lando Norris, a Red Bullhoz mégsem ment volna a holland mellé.

Zajlik az élet a Forma–1-es átigazolási piacon, az eseményeknek Lando Norris viszont csak külső szemlélője. A brit már a szezonrajt előtt aláírta a több évre szóló hosszabbítását a McLarennel, és ezzel a nagy bejelentések előtt kivonta magát a piacról.

Norrist az új megállapodása előtt hírbe hozták a Red Bull-lal, mivel a csapat az évek során már többször kísérletet tett a megszerzésére. A Max Verstappennel ápolt jó kapcsolata is egy érv lett volna az alkalmazása mellett, ám mint azt a bejelentése után elárulta, őt ez a lehetőség nem igazán vonzotta.

A McLaren versenyzője kapott is kritikákat, mondván, nem mer kiállni Verstappen ellen csapattársként, ám mint azt a Guardiannek adott interjúban elárulta, ő valójában nagyon is szeretne már bizonyítani a háromszoros világbajnok ellen, de igazságos feltételek mellett, ami szerinte a Red Bullhoz szerződésével nem állhatott volna fenn.

„Hiszem, hogy bajnok lehetek a McLarennel, ezért is írtam alá az új szerződést. Teljes mértékben hiszem, hogy versenyre tudok kelni Maxszal és komoly kihívás elé tudom állítani őt. De közben el is ismerem Maxot, és tudom, hogy bárki számára rendkívül nehéz lenne Max kihívójává válni a bajnokságban az ő csapatában.”

„Ő is szerződhetett volna a Mercedeshez Lewis mellé korábban, de hogy ez okos lépés lett volna? Valószínűleg nem. Ma talán nem lenne a Red Bullnál, és ez egy teljesen más történet lenne” – elmélkedett Norris.

Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: XPB)

Miközben tehát úgy érzi, Verstappen számára túl nagy előnyt jelentett volna, ha ő érkezett volna újként a Red Bullhoz, mely csapatot a holland 2016 óta erősít, Norris jelezte, ettől még mindennél jobban szeretné, ha azonos feltételeket kapna Verstappen ellen.

„Nem félek Maxtól, örömmel kiállok ellene. Az emberek a legjobbak közé sorolják, ezért szívesen bizonyítanék azzal, hogy kiállok ellene. Már alig várom, hogy megküzdhessek vele – és nyílt csatában a pozícióért, nem úgy, hogy körönként fél másodperccel gyorsabb, és csak elhúz mellettem”

– utalt a jelenlegi helyzetre.

A McLarennek nincsenek kétségei Norris képességei felől. Andrea Stella csapatfőnök igazi bajnoktípusnak tartja őt. „Jellemző rá, hogy magába száll, amikor nem teljesít, és felteszi a kérdést, hogy miért. Bajnok alapanyag, megvan a tehetsége, a beállítottsága, a munkamorálja. Mindene megvan” – vélekedett az olasz.

Az önkritikával ugyanakkor Noris mintha időnként túlzásokba esne. Ezzel ő is tisztában van, ám mint kiemelte, szükségesnek tartja az önmagával szembeni szigort. „Önkritikus vagyok, és tudom, hogy kívülről nézve ez rossz képet festhet. Nézem a saját interjúimat, és bosszúsnak, elégedetlennek látom magam. Azért van ez, mert kavarognak a gondolataim, és az jár a fejemben: miért követtem el egy ilyen hibát? Mi történik ekkor vagy akkor? Mi lenne, ha valami mással próbálkoznék? De egyszerűen magas célokat tűzök ki magam elé. Tudom, mire vagyok képes. Nagy dolgokat akarok elérni, és nem fog sikerülni azzal, ha önteltté válok” – hangsúlyozta.

Borítókép: Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak