Musorujsag
Élő Eredmények

Prost szerint Hamiltonnak nehéz dolga lesz, de motivációt is nyerhet

Prost szerint Hamiltonnak nehéz dolga lesz, de motivációt is nyerhet

Sports Illustrated
A korábbi négyszeres világbajnok, Alain Prost, aki aktív versenyzőként maga is dolgozott a Ferrarinál, figyelmeztette a vörösökhöz 2025-ben csatlakozó Lewis Hamiltont arra, hogy a kulturális és a munkavégzési különbségek miatt komoly kihívások várnak rá.

A hétszeres világbajnok 2024 végén, 12 közös szezon után távozik a Mercedestől (partnerségük ennél még hosszabb távra tekint vissza, hiszen a McLarennél is a csillagosok támogatásával, az ő erőforrásaikkal versenyzett) és csatlakozik a Ferrarihoz, ahol 40 éves kora felett vág bele egy új kihívásba. Az egyik legjobbnak tartott fiatal, Charles Leclerc mellett.

Arról, hogy Hamiltonra kemény kihívás vár, sokan elmondták már véleményüket, lévén az elmúlt évek egy legkomolyabb, legnagyobb érdeklődést kiváltó csapatváltásáról van szó. Nemrég a korábbi négyszeres világbajnokot, Alain Prostot is megszólaltatták.

A francia, aki igencsak viharos körülmények között távozott a Ferraritól úgy érzi, Hamiltont is érhetik meglepetések, ugyanakkor másrészt egy jó autóval könnyen visszanyerheti motivációját is és újra a győzelmekért harcolhat. „Fontos lehet a Charles-lal való kapcsolat, ahogy a Ferrari-csapat hangulata is” – nyilatkozta Prost a Sports Illustratednek.

Alain Prost (Fotó: XPB)

„Hosszú ideig egy angol csapattal dolgozott, egy bizonyos munkamódszerrel, aztán egy olasz csapathoz megy, ahol más a hozzáállás, másféle nyomás nehezedik rá, másféle a média is. Szerintem ez nem olyan egyszerű” – folytatta.

„Megértem a döntését, mert ha egy olyan csapatban vagy, mint a Mercedes és két évig nem nyersz futamot és csak küszködtök, hogy visszatérjetek az élre, akkor felmerülhet benned, hogy valami mással kell próbálkoznod. Nem tudom, volt-e lehetősége a Red Bullnál. Max (Verstappen) mellett biztos nem. Ez nem volt opció. Akkor jön a Ferrari, főleg a 2026-os szabályváltozásokkal. És akkor még van egy éve arra, hogy beilleszkedjen a csapathoz” – tette hozzá.

„2026 után 42-43 éves lesz… és akkor, az már egy másik sztori. De megértem, hogy nem akarja abbahagyni a versenyzést. A kérdés az, jól döntött-e. Ez egy jó választás volt? Ugyanez igaz a Ferrarira is. A sportnak jót tesz, mert mindenki nézni fogja. Lehet, van egy jó ötleted, de a kérdés, hogy ez jó lesz-e még egy másik szakaszban, amikor idősebb leszel. Vajon, a motivációja visszatér? Lehetséges. Ha a Ferrari jól megy, akkor megtalálhatja újra a saját motivációját” – zárta gondolatát.

Charles Leclerc és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak