Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Döntött az Aston Martin, 2030-ig biztosan marad

Sajtó: Döntött az Aston Martin, 2030-ig biztosan marad

Rn365
A RacingNews365 információi szerint az Aston Martin 2030-ig elkötelezte magát a Forma–1-es szerepvállalás mellett röviddel azt követően, hogy bejelentette, Fernando Alonso szerződésének meghosszabbítását.

Múlt csütörtökön hivatalossá vált, hogy Fernando Alonso meghosszabbítja a 2024 végén lejáró szerződését jelenlegi csapatával, az Aston Martinnal. A felek azt nem árulták el, hogy meddig szól az új kontraktus, azt viszont egyértelművé tették, hogy hosszú időre kötelezték el magukat a közös munka mellett. Alonso ráadásul visszavonulása után is számíthat pozíciókra a zöldeknél.

A RacingNews365 úgy tudja, ezt követően az Aston Martin egy másik fontos döntést is hozott: a márka állítólag elkötelezte magát a Forma–1-es szerepvállalás meghosszabbítása mellett és 2030-ig egészen biztosan jelen lesz a királykategóriában.

Vagyis, 2030-ig egészen biztosan az Aston Martin nevén versenyez majd az alakulat, ami egyébként a Honda-erőforrásait használja majd a 2026-os szezontól, mégpedig a japánok gyári szintű partnereként.

Fotó: XPB

A csapatot és az Aston Martint, mint márkát birtokló Lawrence Stroll nemrég igencsak pozitívan nyilatkozott az F1-es szerepvállalásról és annak hatásáról, annyira tehát nem meglepő, hogy folytatják a projektet, amibe egyébként rengeteg pénzt és energiát öltek az előző években (új szélcsatornát építettek és bázisukat is sikeresen felújították).

„A Forma–1 segített abban, hogy átalakítsuk az üzleti tevékenységünk jellegét és hitelességét” – idézte a kanadai szavait a Times. „Ezen felül teljesítménytöbbletet is jelentett, amit az utcai autókba is be tudunk építeni” – tette hozzá.

„A Forma–1-es szerepvállalás nemcsak azt tette lehetővé, hogy egy szezon során 2,3 milliárd néző lássa gyönyörű zöldben a versenyautóinkat 24 hétvége alatt, hanem új dimenziókat nyitott a márka megítélésével kapcsolatban: sokkal fiatalabb ügyfeleket vonzott hozzánk, az Aston Martinhoz” – zárta gondolatát a sikeres üzletember.

Lawrence Stroll (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak