Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren kármentésre készül

A McLaren kármentésre készül

Speedcafe
A McLaren csapatvezetője, Andrea Stella jelezte, nehéz kínai hétvégére számít, a pálya ugyanis papíron nem fekszik versenyautójuknak, így a cél Sanghajban – amennyiben nem történik valami váratlan – a kármentés lesz.

A Forma–1 négyéves távollét után tér vissza Kínába, ahol újraaszfaltozott pályán rendezik a 2024-es szezon első sprinthétvégéjét. Ez a három tényező sokak szerint akár kaotikus hétvégét is eredményezhet a megszokottól eltérő eredményekkel. De többször láttunk már példát arra is, hogy egy előre hasonlóan kaotikusnak címkézett nagydíj végül átlagos eredményeket hozott.

Amennyiben ez a 2024-es Kínai Nagydíjon is így lesz, a McLaren nem számít kiugró eredményekre, a pálya ugyanis papíron nem fekszik jelenlegi versenyautójuknak. Főnökük egészen pontosan úgy fogalmazott, az még okozhat nekik fejfájást, éppen ezért kármentésre készülnek.

A csapat számára a legnagyobb kihívást valószínűleg az első szakasz okozza majd a lassú kanyarokkal, melyek nem tartoznak a McLaren „kedvencei” közé. „Ki kell mondjam, hogy a szezon első szakaszában a kínai hétvége aggaszt legjobban a teljesítmény szempontjából” – fogalmazott.

Andrea Stella (Fotó: Staley / XPB Images)

„Elég sok alacsony sebességű hajtűkanyar van. A kettesben és a hármasban is elég sok időt töltesz el… nagyon hosszú kanyarok. Elég sokszor elmondtam már, de azt hiszem, eddig nem tudtunk kellő mértékben fejleszteni az autón, már ami ezeket a lassabb, közepesen lassú és hosszú kanyarokat illeti” – magyarázta az olasz szakember.

„Szóval, ha a versenyképességet nézzük, akkor nehezebb hétvégére számítok, mint amilyen az ausztrál, a japán vagy az év eleje volt. Kína egy kisebbfajta kármentés lesz számunkra. Aztán Miamiban remélhetőleg egy jobb szakaszba lépünk és a második félév is jó lesz” – folytatta.

„Egyértelmű, hogy a kínai egy kihívásokkal teli hétvége lesz, több szempontból is. Például, milyen lesz az aszfalthelyzet? Ugyanakkor ne felejtsük el, szemcsésedés szempontjából ez volt az egyik legnehezebb pálya. Hogyan birkóznak majd meg ezzel most az abroncsok? Külön-külön is belefájdul a fejem… de ha a versenyképességet nézzük, bele kell gondolnunk, hogy akkor jöhet jó lehetőség ha egy kicsivel jobb munkát végzünk, mint a többiek” – zárta gondolatát.

Lando Norris (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak