Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso nem tud leállni: „Ha az F1-ben befejezem, máshol fogok versenyezni”

Alonso nem tud leállni: „Ha az F1-ben befejezem, máshol fogok versenyezni”

The Race
Fernando Alonso erősen kétli, hogy az F1-es búcsú után képes lesz leállni a versenyzéssel. A Dakarra való visszatérés szinte biztos, és akár Le Mans is szóba jöhet az Aston Martinnal?

A magának feltett legfőbb kérdésre már felelt Fernando Alonso. Azzal, hogy a múlt héten bejelentette, több évre meghosszabbította a szerződését az Aston Martinnal, azt is jelezte, hogy eszében sincs még lezárni az F1-es pályafutását. Jelen állás szerint úgy fest, legalább 2026-ig, vagyis 45 éves koráig versenyezni akar a királykategóriában.

A kétszeres világbajnok a bejelentés után egyből jelezte azt is, hogy még ha az F1-es fejezetet le is zárja, a versenyzésnek akkor sem fog búcsút mondani, legyen akárhány éves is.

„Ha befejezem az F1-ben, valahol máshol fogok versenyezni” – jelentette ki. „Nagyon nehéz elképzelni az életemet anélkül, hogy volánt fognék a kezemben. Ez sosem fog bekövetkezni. Legalábbis nem rövid távon.”

Alonso a 2018 végi első visszavonulása után két évig más kategóriákban versenyzett. A hosszútávú sportautózásban Le Mans-t nyert és világbajnok lett, az Indy 500 megnyerésével hiába próbálkozott, de belekóstolt a terepralizás világába is a Dakar-ralin való szereplésével.

Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

Miután az Aston Martin jövőre a saját átalakított Valkyrie-modelljével beszáll a WEC-sorozatba, felmerült, hogy Alonso talán a márkán belül maradva is visszatérhetne Le Mans-ba.

„Egyelőre nem tervezem” – felelte az ezzel kapcsolatos kérdésre. „Nagyon a Forma–1-re összpontosítok, és ez az egyetlen, amire gondolok.”

„Szinte száz százalékig biztos vagyok benne, hogy fogok még indulni a Dakaron a jövőben, ha majd befejezem az F1-et, ez még mindig bennem van. És az Aston ott lesz Le Mans-ban a Valkyrie-val a következő évtől. Ki tudja, talán abban a projektben is segíthetek valamilyen formában, akár versenyzőként, akár pályán kívül.”

„Szeretném az Aston Martin győzelmét látni bármely kategóriában, bármilyen körülmények között. Ez segítség lenne a márkának, aminek a része vagyok. Az Aston Martin Forma–1-es csapatának tagja vagyok, de végső soron az utcai autómárkának is, mindennek. Szóval szeretnénk a legjobbat a márkának” – hagyta nyitva az ajtót a lehetőség előtt.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak