Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo hiszi, hogy még nyerhet

Ricciardo hiszi, hogy még nyerhet

Speedcafe
Szívesen folytatná együttműködését a Red Bull második számú alakulatával Daniel Ricciardo, aki azt is egyértelművé tette, továbbra hisz abban, hogy egy jó autóval újra a dobogós helyezésekért, a futamgyőzelemért is harcolhat.

A rutinos ausztrál a vártnál gyengébben kezdte a 2024-es évet, ezt látva pedig a jövőjével kapcsolatos találgatások éles fordulatot vettek: míg a tavalyi év végén arról szóltak az elemzések, hogy adott esetben visszatérhet a Red Bullhoz, most inkább már arról, hogy megtarthatja-e versenyzői ülését a bikások második számú alakulatánál, a Visa Cash App RB-nél.

Főnökei jelezték, a gyengébb kezdés ellenére kitartanak mellette (a Kínai Nagydíjra például új karosszériát kap) és nem gondolnak menesztésére. Ő maga egy, a Speedcafénak adott nyilatkozatában eközben arról beszélt, szívesen maradna jelenlegi csapatánál 2025-ben is.

Ami pedig a motivációját és az önbizalmát illeti, megjegyezte, továbbra is hiszi, hogy egy jó autóval újra harcba szállhat a legjobb eredményekért is. „Az alapján, ahogy most érzem magam, igen (2025-ben is örömmel maradnék itt)” – kezdte. „Most élvezem a vezetést, és ez nem is annyira eredményfüggő” – tette hozzá.

„Egyértelmű persze, hogy nemcsak azért akarok itt lenni, hogy a mezőny tagja legyek. Szeretném kiérdemelni ezt a helyet és remélem, a csapat is előrelép majd. Szóval igen, szerintem ez mindkét félre igaz: a válaszom az, hogy igen” – ismételte meg.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

És hogy szórakoztatóbb-e az élen harcolni? Szórakoztatóbb a dobogóért és a győzelemért küzdeni? Ez egyértelmű. Az igazság az, hogy ha harmadik személyben hivatkozok magamra és felteszem a kérdést, hogy miért tért vissza Daniel Ricciardo, akkor a válasz az, hogy azért, mert hisz abban, hogy újra dobogóra állhat. Hisz abban, hogy futamokat nyerhet” – emelte ki.

„Végső soron, ez a válasz. Van hitem és addig, amíg ez a hit megvan bennem, boldog vagyok, hogy itt lehetek. És amikor egy nap majd befejezem, azelőtt azért néhány alkalommal még szívesen felállnék a dobogóra” – folytatta.

A beszélgetés során Ricciardo elismerte, jelenlegi csapatánál szorosabban együttműködik a mérnökökkel és segíti egy új kultúra kiépítését is (másabb versenyzői pozícióban dolgozik tehát, mint korábban). Ami a rossz kezdést és az abból fakadó extra nyomást illeti, jelezte, egyelőre nem érzi, hogy bizonyítania kell, legalábbis bárki másnak saját magán kívül.

„Büszkévé akarom tenni az embereket, akik támogatnak. Két futam semmit sem jelent a pályafutásom szempontjából. Nem vagyok rossz helyen, nincs szó önbizalomhiányról. Az emberek gyorsan felejtenek… én most magamnak akarom bebizonyítani, hogy képes vagyok még arra, amire tavaly Mexikóban voltam, csak folyamatosan” – zárta gondolatát a 2023-as visszatérése óta legjobb eredményt (hetedik helyezést) hozó hétvégére utalva.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak