Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Sainz rövid távú szerződésről tárgyal a Mercedesszel

Sajtó: Sainz rövid távú szerződésről tárgyal a Mercedesszel

Racing News 365
Források szerint megalapozottak az arról szóló hírek, hogy Carlos Sainz esélyes Lewis Hamilton Mercedes-ülésére. A csapat csak amolyan átmeneti megoldásnak szánná a spanyolt?

A múlt héten az olasz La Gazzetta dello Sport számolt be arról, hogy Carlos Sainz vált a Mercedes favoritjává a 2025-re felszabaduló ülésükért folyó versenyfutásban. A rózsaszín sportlap azt írta, közel az egyezség a felek között, Toto Wolff csapatfőnök a spanyolt választja saját nevelésű tehetségük, Andrea Kimi Antonelli helyett, akit jó eséllyel a Williamsnél helyezne el előbb, akár a következő évben, akár 2026-ban.

Mindez ellentmondott más értesüléseknek, hiszen ezzel párhuzamosan voltak, akik nem is vélték esélyesnek Sainzot a csillagosoknál.

A Racing News 365 kutakodott e pletykák kapcsán, és forrásaitól megtudta, Sainz valóban tárgyal a Mercedesszel. A hollandok szerint megállapodást még nem kötöttek, és nem is számíthatunk erre az előttünk álló Kínai Nagydíj hétvégéjén sem.

„Megerősíthetjük, hogy Sainz egyeztet a Mercedesszel, és egy 1+1 éves opció lehetőséget erősen fontolgatják” – írta a lap.

Amennyiben az értesülésük helytálló, az azt jelentené, hogy a Mercedes nem kötelezné el magát hosszú távra, de lehetőséget kínálna Sainznak, hogy velük vágjon neki a 2026-ban debütáló új szabályciklusnak.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

A Mercedes részéről érthető lenne, ha egy ilyen út. Toto Wolff csapatfőnök nyilatkozataiból kiderül, a mostani döntés kapcsán nemcsak a következő egy-két év versenyzőfelállásáról gondolkodnak, hanem Antonelli hosszú távú F1-es jövőjéről is. Wolff egyértelművé tette, Lewis Hamiltonnal is azért írtak alá tavaly nyáron csak 2025 végéig, mert fenn akarták tartani a helyet olasz tehetségük számára, akit nem hagynának úgy kicsúszni a kezeik közül, mint 2014-ben Max Verstappent. Amennyiben a jövő évi előléptetését korainak érzik, még így is nyitva kell tartaniuk az ajtót előtte.

Az már más kérdés, hogy Sainz vállalná-e, hogy csak átmeneti megoldás legyen a Mercedes számára. Lewis Hamilton egy ilyen helyzetet került el azzal, hogy a Ferrarihoz szerződött 2025-re.

A Racing News 365 szerint az 1+1 éves elköteleződésnek Sainz szempontjából is lenne értelme, mivel rugalmasságot biztosítana számára 2026-ra és az azt követő évekre, miközben figyelhetné, hogyan alakul az Audi helyzete, vagy mik lesznek a fejlemények a Red Bullnál.

A Mercedes mindeközben folytatja Antonelli felkészítését. Ezen a héten két napon át egy zárt kapuk mögötti teszt keretében az olasz életében először mutathatja meg, mit tud egy F1-es autóval. Az ausztriai Red Bull Ringen a 2021-es Mercedest tesztelheti.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak