Musorujsag
Élő Eredmények

Új padlólemez az Alpine-nál

Új padlólemez az Alpine-nál

RaceFans
Az Alpine előrehozta újfejlesztésű padlólemezének bevetését, így az már a hétvégén, a Kínai Nagydíj eseményein felkerül a csapat egyik autójára. A szóban forgó elemet egyelőre csak Esteban Ocon kapja majd meg.

Gyengén kezdte a 2024-es évet a franciák nemzeti csapata: az előző években rendre a középmezőnyben, sokszor annak legelején küzdő Alpine négy hétvége alatt egyetlenegy pontot sem gyűjtött és az időmérőkön a Q2-es szereplésért is vért kellett izzadnia. Az alakulat természetesen mindent megtesz azért, hogy a lehető leggyorsabb kimásszon a gödörből.

Ennek érdekében fejlesztési programjukat is igyekeznek felpörgetni: a múlt hét végén, a Japán Nagydíj alkalmával több kisebb újítást is pályára vittek több-kevesebb sikerrel, most pedig a kínai fordulóra is újítással készülnek.

Mégpedig egy új padlólemezzel, amit az eredeti tervek szerint csak később vetettek volna be, most viszont úgy döntöttek, előrehozzák annak első pályatesztjét. Ez viszont azzal jár, hogy Kínában csak egy példány áll a rendelkezésükre, így egyedül Esteban Ocon (aki az első négy hétvégén jobb teljesítményt nyújtott) gyűjtheti vele az információkat.

Bruno Famin (Fotó: XPB)

A japán futam rámutatott arra, mekkora kihívást jelent az, hogy javítsunk a teljesítményünkön” – fogalmazott a csapatvezető, Bruno Famin. „Mindenképpen fejlesztenünk kell, hogy a jobb pozíciókért harcolhassunk. Minden területen magasabb szintre kell lépni, hogy kijöjjünk ebből a helyzetből.”

„Bár az pozitív volt, hogy Japánban bevethettük az első fejlesztéseket (a szezon során), ennél többet kell tennünk. A csapatunk rendkívül keményen dolgozik és ezen a hétvégén is pályára tudunk vinni egy fejlesztést, egy futammal korábban, mint azt eredetileg terveztük” – folytatta a pozíciójában idén megerősített szakember.

Ocon a Japánban bevetett fejlesztésekkel kapcsolatban megjegyezte, az időmérőn érzése szerint javulást hoztak, a futamon viszont nem, igaz, versenyét befolyásolta egy ütközés a csapattárssal, Pierre Gasly-val, melynek következtében megsérült a padlólemeze.

Végső soron hiányzott a futamtempónk” – mutatott rá. „A teljesítményvesztés nélkül sem lett volna erős, akkor sem lett volna drasztikus a különbség. Nem változott volna meg a futam képe. De a fejlesztések megfeleltek az elvárásoknak és tudom, hogy a csapat keményen dolgozik azon, hogy a következő versenyeken még jobban teljesítsen az autónk” – zárta gondolatát a francia pilóta.

Esteban Ocon (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak