Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff: Fejlődtünk, ha nem is látszik…

Wolff: Fejlődtünk, ha nem is látszik…

Mercedes
A Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff biztosra veszi, hogy az alakulat előrelépett a Japán Nagydíjon, noha az eredmények nem voltak túl látványosak: versenyzőik a hetedik és a kilencedik helyen értek célba.

A bahreini teszt és a bahreini edzésnap után a csillagosok még meglehetősen magabiztosak voltak, az első futam, majd az azt követő megmérettetések viszont kiábrándító eredményeket hoztak. Versenyzőik az első négy hétvége során nem tudtam dobogós pozícióban zárni, az istálló pedig „csak” a negyedik helyen áll a konstruktőri tabellán a Red Bull, a Ferrari és a McLaren mögött.

Az eredményeket nézve a japán hétvége is illik a „kiábrándító sormintába”, George Russell ugyanis csak hetedik, Lewis Hamilton pedig csak kilencedik lett (az időmérőn ugyanezeket a pozíciókat szerezték meg, csak fordított sorrendben).

A csapatvezető, Toto Wolff ennek ellenére elégedett azzal, amit Japánban látott, elmondása szerint ugyanis a Mercedes előrelépett 2024-es autójával. Mégpedig komolyabb mértékben. „Az eredmények nem feltétlenül mutatják, de sikerült nagyobb előrelépést tennünk a versenygépünkkel a Japán Nagydíjon” – fogalmazott az osztrák szakember.

Toto Wolff (Fotó: XPB)

„Alig várjuk, hogy ezen a hétvégén erre építhessünk a Kínai Nagydíjon. Az biztos, hogy (a kínai forduló) érdekes lesz, hiszen új autókkal, új gumikkal érkezünk oda több év távollét után úgy, hogy a pályafelület is változott. Sok ismeretlen lesz tehát” – emelte ki.

„Most jön az év első sprinthétvégéje is, ami szintén kihívásokat tartogat számunkra. A formátum változásai, beleértve azt, hogy már lesz egy második parc fermé időszak is, javítani fogják a hétvége ritmusát. Az, hogy csak egy edzésünk van viszont továbbra is nyomást gyakorol ránk, hiszen nem a legjobb információk birtokában kell helyes döntéseket hoznunk” – folytatta.

Végül kiemelte, Kína visszatérése az F1 számára is jelentős, fontos esemény. „A világ legnagyobb autóipari piacaként és második legnagyobb gazdaságaként Kína kulcsfontosságú a Forma–1 globális jelenlétének a szempontjából.”

„A Forma–1 növekedése az előző években pozitív volt, Kína pedig egy jelentős piac, ahol folytatnunk kell ezt a növekedést. Már izgatottan várjuk, hogy öt év után először versenyezzünk az országban és visszavigyük a királykategóriát a kínai szurkolókhoz. Mivel várhatóan teltházas lesz a hétvége, biztos vagyok benne, hogy az esemény fantasztikus lesz” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak