Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Csillagászati összegért árverezi el a család Schumacher különleges óragyűjteményét

Csillagászati összegért árverezi el a család Schumacher különleges óragyűjteményét

Autosport, Christie's
Csaknem másfélmilliárd forintnak megfelelő összegért bocsátják árverésre Michael Schumacher impozáns óragyűjteményét.

Forma–1-gyel kapcsolatos árverést hirdetett meg a Christie’s aukciósház, ám ezúttal versenyautók helyett órák kerülnek kalapács alá – szerencsére csak képletesen… Michael Schumacher családja összesen nyolc különleges karórát kínált fel az aukciósháznak, amely május 13-án, vagyis az imolai versenyhétvége előtt rendez árverést a hétszeres világbajnok gyűjteményéből Genfben.

A gyűjtemény legértékesebb darabja egy Platinum Vagabondage 1 típusú egyedi óra, amit Jean Todt még 2004-ben, a hetedik világbajnoki címe megszerzése után ajándékozott Schumachernek karácsonyra. Az értékét 1,2 és 2,2 millió dollárra (442 és 812 millió forint) becsüli az árverező.

Ezen óra különlegessége, hogy kimondottan Schumachernek készült: számlapján a Ferrari emblémája és a német piros sisakja, valamint személyes szponzorának a logója is látható, kiegészítve a 7-es számmal.

Michael Schumacher és Jean Todt (Fotó: XPB)

Eladásra kínálják a korábbi versenyző egy szintén Jean Todtól kapott másik óráját is. Az Audemars Piguet által készített óra 2003-as karácsonyi ajándék volt a Ferrari korábbi csapatfőnkétől.

A kínálatban szerepel még egy Rolex Daytona Paul Newman óra is.

Az összesen nyolc óra együttes becsült értéke eléri a 4 millió amerikai dollárt.

„A Christie’s szeretné kifejezni őszinte háláját a Schumacher család felé, amiért bizalmat szavaztak nekünk, és szeretnék megosztani az óragyártás e műremekeit a világ más szenvedélyes gyűjtőivel” – közölte Rémi Guillemin, az aukciósház órákkal foglalkozó részlegének vezetője.

Schumacher családja nem először kínál eladásra értékes tulajdonokat. A hétszeres világbajnok 2013-as síbalesete óta váltak meg nyaralóktól, magánrepülőtől, az autógyűjteményük bizonyos darabjaitól, és más, a versenyzéssel kapcsolatos tárgyaktól is.

Borítókép: Fotó: XPB/Christie's

További tartalmak