Musorujsag
Élő Eredmények

Häkkinen csodálja Alonsót: Micsoda harcos!

Häkkinen csodálja Alonsót: Micsoda harcos!

Unibet
A korábbi kétszeres világbajnok, Mika Häkkinen csodálja az Aston Martinnal szerződést hosszabbító Fernando Alonso erejét és eltökéltségét, motiváltsága kapcsán pedig megjegyezte, valószínűleg jót tett neki, hogy két évig távol volt az F1-től.

A múlt héten vált hivatalossá, hogy a most 42 éves Fernando Alonso hosszabb távú szerződést kötött az Aston Martinnal: ennek keretén belül legalább 2026-ig a mezőny tagja marad, sőt lehetősége lesz arra is, hogy F1-es pályafutása lezárása után tanácsadóként vagy márkanagykövetként segítse akár a csapat, akár az Aston Martin, mint márka munkáját.

A bejelentést követően többen jelezték, Alonso minden elismerést megérdemel, hiszen bőven 40 éves kora felett (ami egyáltalán nem volt megszokott az előző időszakban) is vállalja a versenyzést fiatalabb ellenfeleivel úgy, hogy a naptár folyamatosan zsúfoltabbá válik.

Hasonló véleményt fogalmazott meg a Kínai Nagydíj előtti cikkében az 1998-as és az 1999-es szezon bajnoka, Mika Häkkinen is, aki jelezte, tiszteli a spanyolt, amiért még jobban kitolja pályafutását, amit ő 33 évesen zárt le, többek között azért, mert úgy érezte, kiégett. „Amikor én abbahagytam, 33 voltam, ő most 42… micsoda harcos!” – írta.

Fernando Alonso (Fotó: Aston Martin)

Amikor visszavonultam az F1-től, tudtam, hogy ki kell pihennem magam a hihetetlen nyomás után, amit a versenyzés, a tesztelés és a folyamatos utazás jelentett. Igaz, hogy most évente 24 futam van, akkor pedig általában csak 16-ot teljesítettünk, de korlátlanul tesztelhettünk” – mutatott rá.

„Szóval megszokott volt, hogy a hétvégén versenyzünk, majd kedden egy másik országba utazunk tesztelni, és tesztelünk is csütörtökig. Amikor befejeztem, úgy éreztem, már nem tudok 100 százalékot nyújtani. Fernando elmagyarázta, hogy alaposan át kell gondolnia a folytatást, mert egy F1-es pilóta életében kevés idő marad a családra, a barátokra, a hobbira vagy az üzletre” – folytatta.

„Ez az elköteleződés teljes embert igényel. Biztosra veszem, hogy abban, hogy újra felfedezze az F1 iránti motivációt, nagy szerepe volt annak, hogy 2019-et és 2020-at kihagyta. Új elszántsággal tért vissza. Az Aston Martin az idei évet nem kezdte olyan jól, mint 2023-at, de csak egy ponttal vannak lemaradva a Mercedes mögött a negyedik helyért vívott küzdelemben. Kétségtelen, hogy a csapat szempontjából Fernando magas szintű, kiegyensúlyozott teljesítménye kritikus” – zárta gondolatát.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak