Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton: Alonso megmutatja, mi lehetséges

Hamilton: Alonso megmutatja, mi lehetséges

F1, BBC
Több okból is örül Lewis Hamilton a hírnek, hogy Fernando Alonso még évekig, 45 éves korában is a Forma–1-ben fog versenyezni.

Tavaly méltatlankodott Fernando Alonso amiatt, hogy miközben csak a nyáron töltötte be a 42-t, már év elején mindenki 42 évesként emlegette. Most, hogy a múlt héten bejelentették a szerződéshosszabbításukat az Aston Martinnal, még tovább öregíti őt a média, hiszen folyamatosan elhangzik: 45 éves lesz, amikor a 2026-os szezon végén lejár a mostani megállapodása versenyzőként.

Ennyi idős versenyzőt legutóbb 1975-ben láthattunk az F1-es rajtrácson: Graham Hill volt az. Ez már önmagában megmutatja, mennyire rendhagyó, amit a spanyol művel a sportágban.

Jövőre immáron két 40-es tagja lesz a mezőnynek, hiszen Lewis Hamilton sem akasztja még szögre a sisakját, sőt, ő maga is legalább két évig az F1-ben tervez. Ennek kapcsán a Kínai Nagydíj csütörtöki „nulladik” napján tartott Mercedes-sajtótájékoztatón elismerte, ezzel önmagát is meglepte.

„Sosem hittem volna, hogy versenyezni fogok még negyven felett. Biztosan azt mondtam volna, hogy nem fogok negyvenen túl versenyezni. De ez egy őrületes utazás”

– állapította meg.

„Nem érzem magam negyvennek, még mindig fiatal vagyok. Szerintem neki több problémája van fizikálisan, mint nekem” – mutatott nevetve a mellette ülő csapattársára, a 26 éves George Russellre. „Te több időt töltesz a fizioterapeutáddal, mint én!” – bökte oda, miközben mindketten nevettek. „Összességében nagyszerűen érzem magam” – tette hozzá Hamilton.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes)

Alonso hosszabbításának önös érdekből, de a sport szempontjából is örül. „Ez a hír pozitív. Elsősorban azért, mert nem én vagyok itt a legidősebb versenyző. Ez a legjobb része” – mondta mosolyogva.

Kiemelte, Alonso egyúttal az utat is kitapossa előtte.

„Fernando a sport valaha volt egyik legjobb versenyzője, és az a tény, hogy továbbra is itt van, és hogy mit nyújt, megmutatja, hogy mi a lehetséges. A sportolók új korszaka megmutatja, mire képes az emberi test, ha figyelsz rá”

– utalt arra, hogy a sportolói pályafutások egyre hosszabbra nyúlnak, és a kiöregedés problémáját is egyre tovább távol tudják tartani maguktól.

Hamilton egyértelművé tette, számára sem téma még a visszavonulás. „Nem én vagyok itt a legidősebb versenyző, és még egész sokáig folytatni fogom, szóval jó, hogy itt lesz” – állapította meg.

Borítókép: Fernando Alonso és Lewis Hamilton (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak