Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso nem fél a büntetésektől, vasárnap is kiteszi a könyökét

Alonso nem fél a büntetésektől, vasárnap is kiteszi a könyökét

F1
Fernando Alonso ismét védekező szerepre készül, és ígéri, ezúttal sem húzza be a könyökét!

Váratlanul elöl, a harmadik rajtkockában találta magát Fernando Alonso a Kínai Nagydíj időmérő edzése után. A spanyol csak a két Red Bull-versenyzőt nem tudta legyőzni, eredményére ismét nagyon büszke volt, ugyanakkor ezúttal is jelezte, a verseny más történet lesz számukra.

A sprintfutamon ő volt az, akinek köszönhetően egy szép DRS-vonat alakult ki Max Verstappen és Lewis Hamilton mögött. Carlos Sainz, Sergio Pérez, Charles Leclerc és Lando Norris 16 körig képtelen volt mit kezdeni egymással, miközben a spanyol feltartotta a sort.

A szereposztás már ismerős Alonsónak: idén folyamatosan jobb helyezéseket ér el az időmérőn, mint amilyen jó a versenytempója, ezért szinte mindig védekeznie kell. Vasárnap is erre számít.

„Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni. Nem én vagyok a legkönnyebb ellenfél a többiek számára, hogy úgy mondjam…”

– mondta, miközben mosolya jelezte, ez felér egy ígérettel…

Fernando Alonso és Carlos Sainz csatája a 16. körben (Fotó: Formula1/X)

„Próbáljuk nyomni és jó versenyt futni. De nagyon nehéz lesz magunk mögött tartani a két Ferrarit és a két McLarent ötvenhét körön keresztül. Rendkívül hosszú verseny lesz számunkra. Ha holnap egy hetedik-nyolcadik hely után fogok itt nyilatkozni, akkor is elégedett leszek a hétvége egészével.”

Afelől azonban kétségünk sincs, hogy nem a hetedik-nyolcadik helyekért fog versenyezni. Alonso az elmúlt hetekben mindent trükkjét bevetette, hogy tartsa a pozícióját. Szuzukában DRS-t biztosított Oscar Piastrinak George Russell ellen, Melbourne-ben pedig ott volt az a büntetést érő fékezgetés…

Egy büntetése már ezen a hétvégén is van. A sprinten Carlos Sainzcal ütközött, miközben keményen próbálta védeni (pontosabban már visszavenni) a pozícióját. Az FIA ítélete a melbourne-ihez hasonlóan nem volt a kétszeres világbajnok ínyére.

„Megkaptam ezt a büntetést, amivel nyilván nem értek egyet. De megvan a hatalmuk, hogy azt tegyék, amit helyesnek gondolnak, és nekünk el kell fogadnunk, tovább kell lépnünk”

– kommentált savanyúan.

Fernando Alonso és Carlos Sainz csatája a 16. körben (Fotó: Formula1/X)

Alonso tisztában van azzal, milyen feladat vár rá a versenyen, és fel is készült rá. „Nehéz versenyre számítok. Lassabbak vagyunk a Ferrarinál és a McLarennél, talán a Mercedesnél is. Gyakran legyőzzük őket az időmérőn, de a versenyen meglátjuk, mikor érkeznek, mennyire gyorsan érkeznek meg, tudunk-e védekezni. Ez volt az előző négy versenyen, nem gondolom, hogy a mostani más lesz. Nehéz futamra számítok, de nem kérhetünk bocsánatot azért, hogy gyorsak vagyunk az időmérőn!” – fogalmazott a veterán.

Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak