Musorujsag
Élő Eredmények

Gyanús Ricciardónak, hogy az idei legjobb hétvégéjét futja az új vázzal…

Gyanús Ricciardónak, hogy az idei legjobb hétvégéjét futja az új vázzal…

Motorsport, Servus TV
Idén először múlta felül időmérő edzésen Daniel Ricciardo a csapattársát. Az új vázzal tette, és ezt legalábbis érdekesnek találja.

Valójában már a pénteki sprintidőmérő is Daniel Ricciardo házon belüli sikerét hozta a Visa Cash App RB-csapatnál, a szombati volt azonban az első sikere normál kvalifikáción. Az ausztrál a 12. rajtkockát szerezte meg Sanghajban, miközben Cunoda Juki csak 19. lett és kiesett a Q1-ben.

Ricciardo az első hétvégéken furcsállotta, hogy nem tud gyorsabb lenni az autójával, amit amúgy nem érez problémásnak. Kínára megkapta csapata új vázát, amit külön ő kért, hogy kiiktathasson a képletből egy lehetséges tényezőt. Elmondása szerint a mostaninál még nem érezte jobban magát idén.

Daniel Ricciardo (Fotó: Batchelor / XPB Images)

„Ezt most egy sokkal normálisabb hétvégének érzem. Azt mondanám, az első pillanattól, tegnap reggeltől úgy éreztem, hogy jobb helyzetben vagyok, és minden… nem akarom azt mondani, hogy könnyebben jött, mert ez túl egyszerűen hangzik, de igen, egy kicsit gördülékenyebben alakult eddig a hétvége. Ez biztató” – mondta az ausztrál.

„Váltottunk vázat, de nem akarok még erre mutogatni, azt mondva: egyértelműen ez volt. Még bizonyítanunk kell ezt pár versenyen. De igen, nyilvánvalóan történt valami a hétvégén a váltással.”

„Eddig ez a legjobb hétvégém idén. Vagy erről van szó, vagy arról, hogy itt mindig jól ment nekem, majd meglátjuk. Látni fogjuk Miamiban és Imolában, és talán a következő pár versenyen, hogy így folytatódik-e.”

Daniel Ricciardo (Fotó: Batchelor / XPB Images)

A csapata kezdettől erősen kételkedett abban, hogy Ricciardo problémáihoz bármi köze lehet a váznak. A versenyző tisztában van vele, hogy talán sosem kapnak kielégítő választ erre a kérdésre. „Ha a következő öt verseny is így alakul, akkor mondhatom azt, hogy rendben, talán sosem fogjuk megtudni, mi volt ez.”

„Úgy éreztem, valami nincs rendjén az előző vázzal. Szeretném azt mondani öt verseny múlva, hogy ez volt, mert az azt jelentené, hogy a szezonom fordulóponthoz ért, és megszabadulnék ettől a bizonytalanságtól. Meglátjuk. Mindenesetre eddig biztató volt a két itteni napom.”

Hozzátette: „Ez a pálya egy kicsit az első tengelyt terheli inkább, ezért a beállítások szempontjából kicsit más, mint a pályák többsége. Ugyanakkor hazudnék, ha azt mondanám, sokat változtattunk a hétvégére. Volt pár módosítás itt-ott, de semmi komoly. Szóval mindent normálisabbnak érzek, és a normális most jó.”

Érdekesség, hogy ezzel párhuzamosan most Cunoda Juki olyan bizonytalan, mint ő volt pár hete. A Q1-es kiesése után most ő mondta a csapatának, hogy valami nem stimmel, mert jónak érezte a körét. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója megerősítette, a japánnak alapvető gondja van az autóval ezen a hétvégén. „Először vezet ezen a pályán. Az első edzése talán nem alakult valami jól. Alapvetően az autó instabilitása miatt panaszkodik, és úgy vélem, ez jelenti a fő okot” – magyarázta.

Ricciardo javulása kapcsán eközben ő is a vázat emlegette. „Hál’ Istennek a jelek szerint hatásos volt az új váz. Remélhetőleg holnap pontot szerezhet.”

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Coates / XPB Images)

További tartalmak