Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc és Sainz egyelőre nem tudta eldönteni, megbeszélték-e az ütközésüket…

Leclerc és Sainz egyelőre nem tudta eldönteni, megbeszélték-e az ütközésüket…

Autosport
A pályán látott nézeteltérésük után a Ferrari versenyzői abban sem voltak egy állásponton, megbeszélték-e már a koccanásos küzdelmüket.

Feszült volt a helyzet a Ferrarinál a Kínai Nagydíj szombati sprintfutamán. Carlos Sainz és Charles Leclerc a verseny 16. körében egymással bonyolódott csatába. A hajtűkanyarnál a monacói kívülről próbálta kifékezni csapattársát, aki viszont letolta őt a bukótérbe, miközben a két autó finoman még össze is ért.

Az FIA nem látott okot a büntetésre, Leclerc viszont már a leintéskor hangot adott nemtetszésének. A csapatrádión jelezte a Ferrari felé, hogy meg kell beszélniük a történteket, mert úgy érzi, Sainz egyszerűen agresszívebb vele, mint bárki mással.

Charles Leclerc előzi Carlos Sainzot a 18. kör elején (Fotó: F1)

A délutáni időmérő edzés után mindkettejüktől megkérdezték, hogy állnak a béketárgyalások. Egyelőre úgy fest, még abban is eltér az álláspontjuk, hogy beszéltek-e egymással a történtekről…

„Igen, mindent rendeztünk, minden rendben van. Nincs probléma”

– mondta Leclerc. „Nem fogom felfedni a beszélgetésünk részleteit, mert ezek privát beszélgetések, és magunk között kell maradniuk, de jól ment, és rendben vagyunk.”

Sainz eközben azt mondta, a sprinthétvége zsúfolt menetrendje miatt egyelőre nem is volt idejük tisztázni a történteket.

„Valójában nem sikerült még beszélünk, mert emellett a formátum mellett nincs idő túl sokat beszélgetni egymással. Talán majd este fogunk”

– mondta a spanyol.

A sprintfutam után egyébként mindkét versenyző próbálta élét venni a konfliktusuknak. Sainz bocsánatot kért, Leclerc pedig megjegyezte, korábban már ő is lépte át a határokat, de eddig mindig mindent meg tudtak beszélni csapattársával.

Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

Abban egyetértettek az időmérő után, hogy most már nem a sprinten történtekkel, hanem a vasárnapi versenyükkel kell foglalkozniuk.

„Nincs ebben semmi pikáns. Nincs mit mondani vagy tenni. Azért vagyunk itt, hogy keményen versenyezzünk a sprinten. Nagyon keményen versenyzünk mások ellen is, és nem panaszkodom”

– mondta Sainz. „Próbálunk annyi helyet hagyni a csapattársunknak, amennyit csak lehetséges. Én mindig törekszem erre, mindig így csináltam a pályafutásom során. Egyszerűen most rossz helyzetben voltam, miután sérült az autóm Fernando ellen. A padlólemez teljesen eltört, és sok piszok is került a gumimra, szóval nem sok mindent tehettem” – mentegetőzött a spanyol, aki a kör során előtte Fernando Alonsóval is koccant a 9-es kanyarban. Azért az incidensért az Aston Martin versenyzőjét büntette az FIA 10 másodperccel.

A két Ferrari-versenyző már idén Bahreinben és tavaly Monzában is kőkeményen összecsapott egymással, ám mindkét eset után azt mondták, nem tartanak attól, hogy bajt okoznak a csapatnak az efféle csatákkal. Leclerc-t a 4., Sainzot az 5. helyen intették le a sprinten, a vasárnapi versenynek a 6. és a 7. pozícióból vágnak neki.

Borítókép: Carlos Sainz és Charles Leclerc küzdelme a 16. körben (Fotó: F1)

További tartalmak