Musorujsag
Élő Eredmények

Norris: A Red Bull mindenkit le fog körözni. Többször is…

Norris: A Red Bull mindenkit le fog körözni. Többször is…

F1
Lehetőségeikhez mérten kihozták a maximumot a Kínai Nagydíj időmérőjéből – vélik a McLaren versenyzői. Ami a jobb eredményeket és a folytatást illeti, Lando Norris kissé lemondóan megjegyezte, a Red Bull most másik ligában játszik…

A McLarennél kármentésre készültek a Kínai Nagydíj előtt, ehhez képest versenyzőik – a Lando Norris számára pole pozíciót hozó, igaz vizes pályán rendezett pénteki időmérő után – egy negyedik és egy ötödik rajthelyet szereztek a „hagyományos” kvalifikáción. Gyorsabb kört csak az idén is domináló Red Bull kettőse, valamint Fernando Alonso futott náluk.

Ez az eredmény száraz pályán jobb, mint amire előzetesen számítottak, sőt versenyzőik szerint sokkal jobbat nem is futhattak volna, hiszen – ahogyan azt Norris kissé lemondóan megfogalmazta – a Red Bull a Kínai Nagydíj helyszínén (is) magasabb szinten teljesít a riválisoknál.

„Őszintén mondom, jó volt” – kezdte. „A két Ferrari előtt vagyunk, ami mindig pozitív, az pedig, hogy a két Red Bull mögött vagyunk, nem meglepő. Nagyon erősek, ahogyan azt a sprintfutamon is mutatták. Ők most egy másik ligában vannak… de tempó tekintetében ez egy pozitív nap volt. Most van egy kis előnyünk a Ferrarival szemben. Jó kérdés, holnap meglesz-e.”

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

Jó pozícióban vagyunk. Harcban vagyunk az Aston Martinnal és a Mercedesszel. A tempó jó volt, hozzájuk hasonlítva is. A Red Bull mérföldekkel előttünk van, a Ferrari előnye annyira nem jó. A dobogóra van-e esélyünk? Nem hiszem” – folytatta.

A Red Bull mindenkit le fog körözni. Többször is” – jegyezte meg kissé fanyarul. „A Ferrari szerintem annyira nem gyors, mint ők, de közelebb lehet hozzájuk. Nem a mi ligánkban vannak. Ha tiszta előttük a levegő, elhúzhatnak. Nem számítok semmi meglepőre. A hétvége előtt küszködésre számítottunk, de jobbak voltunk. Kevés üzemanyaggal mindenképp, de megtankolva nehezebb lesz. Harcolhatunk a jó pontokért. Ha szerencsénk lesz, jó napunk lehet” – zárta gondolatát.

„Tisztességes időmérő volt” – jelentette ki Piastri. „Az utolsó kör nem volt tökéletes, de elégedett vagyok vele. Meglátjuk, milyen lesz a tempónk holnap. Vannak mögöttünk gyorsabb autók. Most állíthattunk az autón, de radikálisan nem változtattunk. Jobban vezethető volt és a gumikat is jó tartományba vittük. Jó időmérő volt” – tette hozzá.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak