Musorujsag
Élő Eredmények

És Norris még arra fogadott, hogy 35 másodpercet kap a Ferraritól…

És Norris még arra fogadott, hogy 35 másodpercet kap a Ferraritól…

F1
Elvesztett egy fogadást, de nyert helyette egy trófeát. Lando Norris tévedése megmutatja, mekkora meglepetés volt számára és a McLaren számára is a kínai második helyezés.

Még sosem örült annyira Lando Norris egy ekkora tévedésnek, mint most. A brit versenyző és csapata már Kína előtt meg volt győződve arról, hogy a mostani hétvégéjük – a saját szavaikkal élve – „a kármentésről fog szólni”. A sprintidőmérő megnyerése nem azt sugallta, hogy így lesz, ám Norrisék azt az esős körülményekkel magyarázták. A szombati sprintfutamon mutatott tempójuk alapján egyáltalán nem voltak bizakodóak a vasárnap előtt – még úgy sem, hogy aznap a száraz időmérőn is jól mentek és a második sorba kerültek.

Norris ezek után szerezte meg a második helyet a vasárnapi versenyen, legyőzve az egyik Red Bull-ost, Sergio Pérezt. Hogy mekkora meglepetés volt számukra ez az eredmény és a nyújtott teljesítmény, azt a brit futam előtti fogadása is megmutatta.

„Kötöttem egy fogadást arról, mennyire leszünk lemaradva a célban a Ferraritól. Harmincöt másodpercet mondtam. Nagyon nagyot tévedtem! De örülök, hogy tévedtem és elvesztettem a fogadást!”

– mondta mosolyogva a pályafutása 8. második helyezését szerző mclarenes.

Lando Norris, Charles Leclerc és Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Amikor az F1 riportere szembesítette azzal, hogy a futam előtt kijelentette, esély sincs a dobogóra, Norris megint csak mosolygott. „Pontos volt. Csak tévedtem is… A tempónk nagyot javult tegnaphoz képest.”

„Nem hinném, hogy a verseny előtti számításainkkal tévedtünk volna. Azon bizonyítékok közül, amikkel tegnap a futamról rendelkeztünk, semmi sem utalt arra, hogy jó tempónk lesz ma. De sokkal-sokkal hidegebb volt a pálya, jobbak voltak a szélviszonyok. És jobb pozícióban is voltam, mert ezúttal nem estem vissza a hetedik-nyolcadik helyre…”

– utalt a szombati sprintes első kanyaros kicsúszására.

„Jó volt az az első két kanyarom, meg tudtam előzni az Astont, irányításom alatt tartottam a versenyem. A jelek szerint ez nagy különbséget jelentett ma. A tempó erős volt. Mint mondtam, kissé meglepő, de természetesen a dobogón célba érni mindig nagyszerű.”

Norrist azonban nemcsak a saját tempójuk, az ellenfeleké is meglepte. „Meglepődtem, de nagyon boldog vagyok. A csapat nagyszerű kerékcseréket csinált, és a mai nap egyszerűen jól sikerült. Nem tudom, miért. Igazán nem számítottunk ilyen versenyre. De otthonosan éreztem magam, sikerült jól kezelnem a gumikat, és ez sokkal könnyebbnek bizonyult, mint tegnap. Nagyszerű volt az autó, nagyszerűen éreztem magam. Jó nap, újabb dobogó – nagyon boldog vagyok.”

Lando Norris (Fotó: XPB)

„Sok minden meglepett. A Ferrari mai gyenge tempója, a mi jó tempónk, és még inkább a Red Bull-lal való összevetés. Nem számítottam rá egyáltalán. Felkészültem rá, hogy ma korán megyek haza, és nem állok a dobogón. Ez egy kellemes meglepetés, ami megmutatja, hogy a csapat keményen dolgozik, és ez kifizetődő” – állapította meg.

A két hét múlva következő Miami Nagydíjon a McLaren beveti az első komoly idei fejlesztéseit. Norrist megkérdezték, mennyire teszi bizakodóvá, hogy kezdenek belelendülni. „Ez nem kezdés, ez már régóta megvan. Nem kell semmit építeni, ez adott. Régóta bízom a csapatban, régóta hiszem, hogy fejlődhetünk, és régóta bizonyítjuk is. Jól indult az évünk, ezt folyamatosan igazoljuk, és jó dolgokkal készülünk. Szóval továbbra is optimisták vagyunk” – hangsúlyozta a Pérezt 5 másodperccel legyőző brit.

Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak