Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Kék szín a Ferrarin! Különleges fényezéssel készül a csapat a Miami Nagydíjra

Kék szín a Ferrarin! Különleges fényezéssel készül a csapat a Miami Nagydíjra

RaceFans
A márka amerikai jelenlétének 70. évfordulója előtt tisztelegve a Ferrari különleges fényezéssel készül a Miami Nagydíjra. A dizájnt később leplezik majd le Floridában, az viszont már tudható, hogy a kék szín is szerepet kap majd benne.

Az olaszok az elmúlt időszakban több alkalommal is egyedi festéssel vágtak neki egy-egy versenyhétvégének: a tavalyi Olasz Nagydíjon a Le Mans-i 24 óráson diadalt arató versenygép fényezését idézték meg (ez egyébként az idei autókon is visszaköszön), egy évvel korábban több sárgát adtak a dizájnhoz, 2020-ben pedig sötétvörös géppel futták 1000. megmérettetésüket.

2024-ben nem kell az olaszországi hétvégéig várni az első különleges Ferrari-fényezésre, a csapat ugyanis a jövő héten rendezendő Miami Nagydíjnak is egyedi dizájnnal vág majd neki. Ezt később leplezik majd le Floridában.

Az viszont már kiderült, hogy a márka amerikai jelenlétének 70. évfordulójára készülő fényezésben a kék szín is megjelenik majd. Mégpedig két árnyalat is. A világosabb Azzurro La Plata, a Ferrari első bajnokának, Albero Ascarinak a versenyoverallját idézi majd meg (később egyébként több klasszis is versenyzett kék overallban a Ferrarin belül, például John Surtees és Niki Lauda is).

Az SF-24-eseken egy sötétebb kék is megjelenik majd, mégpedig az Azzurro Dino. Ezt Arturo Merzario és Clay Regazzoni viselte overallján, mielőtt a csapat többnyire egységesen vörös versenyruhákra váltott az 1970-es években.

Ami magukat a kék autókat illeti, az 1964-es szezon végén Mexikóban és az Egyesült Államokban kék Ferrarik álltak rajthoz, mégpedig a márka amerikai importőrének a North American Racing Teamnek a színeiben, miután Enzo Ferrari a szövetséggel való nézeteltérése miatt visszaadta saját alakulatának licencét (mint később kiderült, csak erre a két futamra).

A Ferrari azt már közölte, hogy az említett dizájnt csak a Miami Nagydíjon használja majd, vagyis egyszeri fényezésről van szó, ami nem tér vissza a másik két amerikai helyszínen, Texasban illetve a szezon végén Las Vegasban.

Miami (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak