Musorujsag
Élő Eredmények

Piastri Stroll magyarázatáról: A többiek nem ütköztek…

Piastri Stroll magyarázatáról: A többiek nem ütköztek…

PlanetF1
Az ütközés egyik érintettje, Oscar Piastri továbbra is Lance Strollt érzi felelősnek az autóját megrongáló incidensért, mondván, érti ő a „harmonika-effektusos” magyarázatát, mégis azt tapasztalta, hogy csak a kanadai találta el az előtte haladót…

Lance Stroll a Kínai Nagydíj első biztonsági autós fázisának a végén, a tizennégyes kanyarnál ütközött Daniel Ricciardóval, kinek autója Oscar Piastri McLarenjét is eltalálta, megrongálva annak diffúzorát. A fiatal ausztrál honfitársával ellentétben folytathatta a versenyt, igaz a sérült autóval a futam második felében tempót veszített.

Az ütközés következtében kieső (ezzel idei legjobb pontszerzési lehetőségét elbukó) Ricciardo a futam után dühösen nyilatkozott Stroll manőveréről, aki később azzal védte magát, hogy a biztonsági autó mögött „harmonika-effektus” érvényesült.

Való igaz, Fernando Alonso erőteljesebb fékezése a többieket is lassításra kényszerítette, mielőtt Stroll ütközött Ricciardóval. Ezt a magyarázatot Piastri is hallotta, sőt el is fogadta, hogy ez állhatott az incidens hátterében, ugyanakkor oda is szúrt kanadai ellenfelének. „Igen… de a többiek nem ütköztek össze. Ilyenkor, az ilyen kanyarokban számítani kell erre…” – mondta.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„A futamom onnantól kezdve nagyon-nagyon nehézzé vált. A leintés után megnéztem az autót, a diffúzort is, és egészen biztos vagyok benne, hogy a mérnökök nem ilyennek tervezték. Nem meglepő, hogy ennyi tempót veszítettem. Kár, mert jó pontokat szerezhettem volna” – tette hozzá.

Piastri sérült autójával nyolcadikként ért célba, maga mögött tartva Lewis Hamiltont. Főnöke emiatt több alkalommal is dicsérettel illette, kiemelve, bár a márkatárs látványosabb eredményt ért el (Lando Norris második lett), az ausztrál is remekelt a nagydíjon. „Megsérült a diffúzor és Oscar nagyon sok leszorítóerőt veszített. Nagyjából négy tizedmásodpercet” – kezdte.

„Amikor ezt meghallottuk, nem voltunk túl optimisták a pontszerzést illetően. De Oscar megoldotta. Szóval, az eredménye annyira nem észrevehető, mint Landóé, de jó munkát végzett. Alkalmazkodott és sikerült maga mögött tartania Hamiltont. Ez is erős eredmény” – mutatott rá.

Oscar Piastri és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak