Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: új főszponzor érkezik a Ferrarihoz – Red Bull-mintára

Sajtó: új főszponzor érkezik a Ferrarihoz – Red Bull-mintára

Sport Business, Formu1a.uno
Hamarosan újra lesz igazi főszponzora a Ferrari F1-es csapatának? Sajtóhírek szerint egy Red Bull-mintára létrejött megállapodást fognak bejelenteni – ami Lewis Hamilton alkalmazását is „megkönnyíti” majd…

Erősödik a Ferrari a pályán, és a jelek szerint erősödik a pályán kívül is. A Forma–1 legpatinásabb csapata sajtóhírek szerint egy igazi „nehéz súlyú” szponzori megállapodást készül bejelenteni, melynek következtében 2021 óta először lesz hivatalos főtámogatója.

A Sport Business című lap információi szerint a Ferrari megállapodott az amerikai információtechnológiai céggel, a Hewlett Packarddal (röviden HP), akik 2025-től főszponzorként csatlakoznak hozzájuk.

A lap úgy tudja, a HP hasonló kaliberű támogató lesz Maranellóban, mint a szintén amerikai technológiai cég, az Oracle a Red Bullnál. Jelenleg övék a legdrágább (100 millió dolláros nagyságrendű) együttműködés az F1-ben.

Fotó: XPB

A HP és a Ferrari kapcsolata azonban nemcsak a támogatás összegében, hanem az együttműködés jellegében is párhuzamba állítható a Red Bull és az Oracle partnerségével, hiszen ők is a csapat rendelkezésére bocsátják majd a technológiai hátterüket és tudásukat. A Red Bull az elmúlt években sokat profitált az Oracle jelenlétéből, például a versenystratégiákban segítő adatelemzések, vagy akár a Red Bull Powertrains motorgyárnak nyújtott segítség, a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás révén.

A lap értesüléseit többek között az olasz Formu1a.uno belső forrásai is megerősítették.

Az olaszok kiemelték, a HP érkezése nem köthető össze közvetlenül Lewis Hamilton 2025-ös csatlakozásával, mivel már a brittel kötött megállapodás előtt tárgyalni kezdtek. A Sport Business ugyanakkor kiemelte, a hozott pénz nagyban segít majd a vörösöknek kigazdálkodni a hétszeres világbajnok fizetését…

A Ferrarinak legutóbb 2021-ben volt hivatalos főszponzora, a Mission Winnow formájában, amely a tényleges főtámogatójuk, a Phillip Morris kampánya.

Fotó: XPB

A HP számára eközben visszatérés lesz a mostani. A 2000-es évek első felében a Williams autóin vált megszokottá a logójuk, de a Saubert is szponzorálták. Másik márkájuk, a HPE jelenleg is támogatja a Mercedest és a Stake-Saubert. A kaliforniaiak idén februárban a Real Madid futballcsapatával kötöttek megállapodást.

A Ferrari és a HP együttműködését a várakozás szerint Miamiban, a jövő heti ottani versenyhétvégén fogják bejelenteni.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Ferrari)

További tartalmak