Musorujsag
Élő Eredmények

Sargeant nem érti az FIA-t: Szólhattak volna…

Sargeant nem érti az FIA-t: Szólhattak volna…

RaceFans
A Williams versenyzője, Logan Sargeant nem érti, az FIA miért nem figyelmeztette őt arra, hogy szabálytalanul előzte meg Nico Hülkenberget a biztonsági autós fázis alatt. Jelezte, amennyiben kérik, biztosan maga elé engedte volna riválisát.

A rutinos német több riválishoz hasonlóan a biztonsági autós fázis alatt cserélt kereket, a boxutca elhagyásakor pedig közvetlenül Logan Sargeant mellé került, aki meg is előzte őt, kihasználva lendületbeli előnyét. Mint kiderült, az amerikai szabálytalanul manőverezett, Hülkenberg ugyanis néhány tizedmásodperccel korábban érte el a kritikus biztonsági autós vonalat.

Mivel csapata nem kapott utasítást az FIA-tól, így Sargeant sem a Williamstől, a fiatal pilóta riválisa előtt maradt, amiért a futam későbbi szakaszában tíz másodperces időbüntetést kapott, előzését ugyanis szabálytalannak minősítették.

Sargeant ennek kapcsán megjegyezte, számára érthetetlen, miért nem szólították fel arra, hogy engedje el riválisát. „A kijáratnál van egy kis emelkedő, ami szerintem még jobban megnehezíti a dolgot olyankor, amikor az autók egyébként elég nagy távolságra vannak egymástól” – mutatott rá arra, hogy a minimális különbségeket az autóba ülve szinte lehetetlen felmérni.

Fotó: XPB

„Ami engem illet, úgy érzetem, jóval előrébb vagyok. Nem hittem, hogy ennyire szoros volt a dolog, szóval számomra nem is volt kérdéses a helyzet. Úgyhogy egy kicsit furcsa volt hallani erről az egészről a futam végén” – folytatta.

„Nem is tudom… talán, az FIA adhatna valamiféle visszajelzést nekünk. Elég hosszú ideje biztonsági autós fázis volt már, szóval nem tudom, miért nem közölték velünk azt, hogy adjam vissza a pozíciót. Abban az esetben, ha megérnek rá, nyilvánvalóan megtettem volna (átadom a helyem), de én azt hittem, előbb vagyok” – emelte ki.

Az amerikai az időbüntetéssel végül csak tizenhetedik lett egy számára egyébként is nehéz futam végén. „Voltak jobb és rosszabb pillanatai. Az elején jók voltunk a lágyakkal és akkor is jó pozícióban voltunk, amikor feltettük a közepeseket. De a keményeket nem tudtam megfelelő tartományba hozni. Hamar lekoptak. Onnantól kezdve küszködtem. Az utolsó etap egy kicsit összezavart. Valószínűleg a legfájdalmasabb volt, amit eddig átéltem” – fogalmazott.

Logan Sargeant (Fotó: XPB)
Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak