Musorujsag
Élő Eredmények

Új sisak a bajnoktól: Verstappen is a kékre esküszik Amerikában

Új sisak a bajnoktól: Verstappen is a kékre esküszik Amerikában

Max Verstappen
Nemcsak a Ferrari, Max Verstappen is valami rendhagyóval készül a Miami Nagydíjra. És a másik két amerikai hétvégére.

Az Egyesült Államok fontos piaca a Forma–1-nek. Annyira, hogy a Ferrari is bekéküljön az ottani első idei versenyen. És annyira, hogy a címvédő és bajnoki éllovas Max Verstappen is egyedi sisakot terveztessen Miamira.

A holland versenyző egy fekete alapon kék festésű fejvédővel fog nekivágni a jövő hétvégi Miami Nagydíjnak – valamint az év további két amerikai versenyhétvégéjének is Austinban és Las Vegasban.

„Az amerikai szurkolók nagyon szenvedélyesek. Szeretik általában véve a motorsportot, nem csak a Forma–1-et. Sok szép emlék fűz minket Miamihoz, Austinhoz, Las Vegashoz. Az amerikai zászló, a kék szín, a letisztult dizájn – alig várom, hogy használhassam ezt a sisakot az amerikai pályákon” – mondta Verstappen.

A háromszoros világbajnok valóban különleges emlékeket szerzett az elmúlt év(ek) amerikai futamain. Tavaly ő lett az F1 első versenyzője, aki három nagydíjat nyert egy idényen belül egy országban, összességében pedig már zsinórban hat amerikai földön aratott győzelemnél tart. E sorozatát 2021-ben Austinban kezdte.

Borítókép: Fotó: Jens Munser Design

További tartalmak