Musorujsag
Élő Eredmények

Andretti: Sértve érzem magam, de ha friss vér kell, itt vagyunk!

Andretti: Sértve érzem magam, de ha friss vér kell, itt vagyunk!

AP
A korábbi világbajnok, Mario Andretti továbbra is sértve érzi magát, amiért az F1 azzal az indokkal utasította vissza fia csapatát, hogy az nem lehet versenyképes és nem hoz extra értéket a sportágba. Ő is megerősítette, ennek ellenére sem adták fel és hamarosan tárgyalnak az F1-gyel.

Noha az FIA 2023 végén zöld utat adott az amerikai csapatnak, a kereskedelmi jogok birtokosa januárban elutasította a nevezésüket. Résnyire viszont nyitva hagyták az ajtót az istálló előtt, hiszen jelezték, adott esetben 2028-ra új pályázatot írhat ki az érdeklődők számára, így akár az Andretti is benyújthatja nevezését.

Ekkor egyébként – és erre már az F1 részéről is érkezett utalás – esélyeik is jobbak lehetnek, hiszen a General Motors támogatásával debütálhatnak (a cég azt is vállalta, hogy saját erőforrásokkal látja el a csapatot, melyek a Cadillac nevét viselik majd).

Ami az Andrettit illeti, ők a bejelentés óta több alkalommal is jelezték, bár csalódottak a döntés miatt, továbbra is készülnek az F1-re: új főhadiszállást terveznek, Silverstone-ban nyitottak egy európai bázist, a csapatfőnök elmondása szerint a Cadillac a motoron is dolgozik, miközben az F1 vezetőit is szeretnék meggyőzni alkalmasságukról.

Kép: Andretti

Azt, hogy a felek a Miami Nagydíjon tárgyalóasztalhoz ülnek a csapatalapító Michael Andretti édesapja, Mario nemrég tényként közölte, miközben arról beszélt, neki személy szerint továbbra is fáj az F1 érvelése, miszerint nem lennének elég versenyképesek és nem adnának plusz értéket a sportághoz érkezésükkel.

„Tulajdonképpen megsértődtem” – kezdte a legendás ex-versenyző. „Őszintén, nem hiszem, hogy ezt érdemeltük volna. Ez egy komoly befektetés a sorozatba, szóval az ember azt gondolná, hogy szívesen fogadják (az F1 részéről). Még a széria értéke is nő, ha tíz helyett tizenegy csapat érdekelt. Szóval nem is tudom… mondják el, valójában mi a baj” – folytatta.

„Az is sértő, hogy nem lehetünk versenyképesek. Dolgoztunk az ügyön és a GM is mindig azt mondja, hogy vagy az Andrettivel, vagy senkivel. Van itt valami mélyebb dolog, amit nem igazán értek. De, amennyiben friss vért akarnak, itt vagyunk” – emelte ki.

„Problémás, hogy csak egyszer találkoztunk. Ezért is üdvözlöm az új találkozót. Elszalasztottunk néhány lehetőséget, de nézzünk inkább csak előre. Reménykedem, mert nem álltunk le a munkával. Mint látják, nemcsak beszélünk, hanem ütemszerűen haladunk. Jelezzük, bármit megteszünk, amit kérnek. Ha eszükbe jut valami, mondják! De eddig csak kifogásokat hallottunk. A GM is elkötelezte magát mellettünk, hosszabb távra. Nem tudom, mit tehetünk még” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Mario Andretti (Fotó: XPB)

További tartalmak