Musorujsag
Élő Eredmények

Bejelentették a Ferrari új főszponzorát, módosult az F1-es csapatuk neve

Bejelentették a Ferrari új főszponzorát, módosult az F1-es csapatuk neve

Ferrari
Egy „történelmi, több évre szóló” megállapodás keretében egyesíti erőit a két márkaóriás: a HP lett a Ferrari F1-es csapatának főszponzora. Változik a csapat neve is.

Ahogy azt egy nappal ezelőtt megszellőztette a sajtó, a Ferrari nagy bejelentést tett: 2021 után újra van hivatalos főszponzora! A vörös csapat az amerikai technológiai óriással, a Hewlett Packarddal, vagyis a HP-vel kötött hosszú távú megállapodást, melynek értelmében az istálló neve is módosult.

A HP a közlemény szerint „több évre” írt alá a Ferrarival, amely Miamitól kezdve Scuderia Ferrari HP néven versenyez tovább. Cégük logója az autóra és a versenyzők egyenruhájára is felkerül.

Az amerikai vállalat nem egyszerű támogató, igazi partner is lesz. Technológiájával és szolgáltatásaival a gyakorlatban is támogatja a Ferrari munkáját, így segítve a teljesítményük javulását. Többek között a felkészülés és a stratégiai döntéshozás területén nyújtanak majd támogatást. Emellett az F1-es csapaton kívül az e-sport-csapatot, a Ferrari e-sport-sorozatát, továbbá a Ferrari F1 Akadémia-sorozatban szereplő autóját is szponzorálják.

„A Ferrari és a HP a mai napon bejelent egy történelmi, több évre szóló partneri megállapodást. A világ legikonikusabb márkái közé tartozó cégek együttműködése a fenntartható innováció és a gyakorlati technológia iránti közös elhivatottságon alapszik” – áll a közleményben.

A mostani egyezség a hírek szerint az F1 jelenlegi legnagyobb összegű szponzori megállapodásával, a Red Bull és az Oracle együttműködésével vetekszik.

Jelezték, hogy a HP logói a jövő hétvégi Miami Nagydíjon fognak debütálni a Ferrarikon, amik egyedi festéssel fognak versenyezni a tengerentúlon. „A Miami Nagydíj előtt mindkét szervezet képviselői jelen lesznek a Scuderia Ferrari HP-festésének leleplezésén, ami egy külön kiadású, kimondottan Miamira tervezett dizájn debütálása lesz. A Ferrari csapatfőnöke, Frédéric Vasseur, a csapat versenyzői, Charles Leclerc és Carlos Sainz, és a HP ügyvezető igazgatója, Enrique Lores is jelen lesz” – közölték.

Fotó Ferrari

Benedetto Vigna, a Ferrari ügyvezető igazgatója a megállapodásuk kapcsán elmondta, alapítójuk, Enzo Ferrari szellemiségét követve az utakon és a versenypályán is törekszenek az innovációra, a fenntartható jövő megteremtésére, a karbonsemlegesség elérésére és a fiatal generáció képzésére. „A HP-ben rátaláltunk ugyanezen értékekre, ami ideális partnerré teszi őket. Várjuk már az új együttműködésünk megkezdését, hogy együtt nézzünk szembe a lehetőségekkel és a kihívásokkal” – fogalmazott.

Enrique Lores, a HP ügyvezetője hozzátette: „A technológia, a teljesítmény és a kivételes szaktudás hajtja a jövőt, ezért a HP és a Ferrari összeillő partnerek. Mindkét márkának gazdag múltja van, és kiállta az idő próbáját. E különleges együttműködésen keresztül lehetőségünk nyílik új közönség elérésére is, üzleti növekedésre, valamint maradandó hatást gyakorolni a közös klienseinkre és közösségeinkre. Együtt arra fogjuk használni a versenyzés globális piacát, hogy felgyorsítsuk a fenntartható innovációt.”

A Ferrarinak legutóbb a Philip Morris dohányvállalat Mission Winnow kampánya volt a csapatnévbe is beemelt főszponzora. Ők 2021 után szálltak ki. A HP korábban a Williams és a Sauber támogatója is volt, jelenleg a HPE (Hewlett Packard Enterprise) márkájával a Mercedest és a Stake-Saubert is szponzorálja.

Borítókép: Carlos Sainz, Frédéric Vasseur és Charles Leclerc (Fotó Ferrari)

További tartalmak