Musorujsag
Élő Eredmények

Bottas szerint nemsokára berobban a pilótapiac

Bottas szerint nemsokára berobban a pilótapiac

Speedcafe
Azt követően, hogy Fernando Alonso bejelentette, az Aston Martin versenyzője marad, nagyon gyorsan fel fog pörögni a pilótakeringő – véli a Sauber rutinos pilótája, Valtteri Bottas, aki ebben a mozgolódásban maga is érintett.

A 2024-es szezont megelőzően igencsak nyugodt volt a pilótapiac: noha pletykáltak néhány nem várt lépésről, a mezőny összetétele végül semmit sem változott a 2023-as versenyévad utolsó harmadához képest. Idén merőben más a helyzet, egy fontos igazolást ugyanis már az év elején bejelentettek Lewis Hamilton és a Ferrari szerződéskötésekor.

Hamar eldőlt tehát az első dominó, amit nemrég egy újabb fontos döntés követett: Fernando Alonso bejelentette, az Aston Martin versenyzője marad a következő szezonokban. Ezzel egy fontos szereplő kiiratkozott a keringőből.

A Sauber versenyzője, Valtteri Bottas úgy érzi, Alonso döntésével végleg felpörögnek majd az események és jöhet a Mercedes, valamint az Audi bejelentése is (ezeket a csapatokat övezi talán a legnagyobb figyelem jelenleg), de pont kerülhet a Sergio Pérez Red Bull-os jövőjével kapcsolatos találgatások végére is.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

„Úgy érzem, hamarosan beindulnak a dolgok” – fogalmazott. „Fernando úgy döntött, hogy marad, szóval ez már el is dőlt. Várhatóan nem fog minden darabokra hullani, de pár kérdés néhány versenyzővel kapcsolatban” – tette hozzá.

„Például, mit lép Carlos (Sainz)? És mit fog tenni a Mercedes? Szerintem ideális esetben a következő hetekben kezdenek rendeződni a dolgok. Ami engem illet, dolgozom az ügyön és a tárgyalások már elkezdődtek” – folytatta a rutinos versenyző, aki többször jelezte, a fő cél számára az, hogy a 2026-ban Audivá váló Sauber pilótája maradjon.

Lehetőségei viszont a sajtóhírek szerint nem túl kedvezőek, hiszen a karikások Carlos Sainzot és Nico Hülkenberget akarják megszerezni. Bottas számára állítólag a Williams és az Alpine is kínálhat lehetőséget, amennyiben távoznia kell.

Valtteri Bottas (Fotó: XPB)
Borítókép: Valtteri Bottas (Fotó: XPB)

További tartalmak