Musorujsag
Élő Eredmények

Marko helyretette a hosszabbításra vágyó Pérez igényeit…

Marko helyretette a hosszabbításra vágyó Pérez igényeit…

Motorsport, F1
Többet akar és gyorsabban Sergio Pérez, mint amire a Red Bull hajlandó? Helmut Marko tanácsadó a szokásos egyenes stílusában fedte fel, mik a hosszabbításra vágyó versenyzőjük elvárásai.

Szerinte heteken belül eldől a sorsa, a Red Bull még egyáltalán nem találja alkalmasnak az időpontot. Ő biztosra veszi, hogy jövőre is a Forma–1-ben lesz, csapata csak biztatja, de bizonytalanságban tartja. Egyelőre ezek az ellentmondások Sergio Pérez jövője körül.

Helmut Marko a Kínai Nagydíj előtt és alatt többször elmondta: szerinte Péreznek a mostani a legjobb szezonja a Red Bull-lal, és jelenleg nemigen lát okot a leváltására, ugyanakkor még nem állnak készen a jövőjével kapcsolatos döntésük meghozatalára. Azt is elismerte, hogy más opciókat is számításba vesznek – például egyeztettek már a csapatot kereső Carlos Sainzcal.

Marko a holland Motorsportnak a tőle megszokott egyenességgel beszélt Pérezr helyzetéről és a mexikói igényeiről. Kijelentette, Pérez sorsa nincs összefüggésben az F1 2026-os szabályváltozásaival.

„Még nem vagyunk abban a helyzetben, hogy mindent véglegesítsünk, de ennek semmi köze a szabályokhoz. Tudja, hogy teljesítenie kell. Először egy hároméves szerződést akart. De fogunk találni megoldást”

– fedte fel, hogy miközben a mexikói hosszú távon bebiztosítaná a jövőjét náluk, ők egyelőre inkább rövid távban gondolkodnának, és vélhetően csak a következő évre kínálnának lehetőséget számára.

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Kínában a pénteki sajtótájékoztatón Christian Horner csapatfőnök is beszélt Pérez helyzetéről. Ő azt erősítette meg, hogy bármit is mond vagy szeretne versenyzőjük a heteken belüli döntésről, a Red Bullnak több idő kell.

„Sergio természetesen szeretne már holnap bejelentést, ez kétségtelen. Mi viszont csapatként nem különösebben sietünk. Szerencsés helyzetben vagyunk, sok versenyző szeretne a csapatunknál versenyezni, de elégedettek vagyunk a mostani versenyzőinkkel.”

„Szeretnénk biztosra menni, hogy Checo tartósítani tudja a szezonkezdéskor mutatott formáját, és folyamatosan vizsgáljuk ezeket a lehetőségeket. Mindenesetre pillanatnyilag nagyon elégedettek vagyunk a felállásunkkal, szóval nincs okunk sietni a 2025-ös teljes felállásunk bejelentésével” – fogalmazott.

Pérez harmadikként ért célba Sanghajban vasárnap. Marko szerint nem volt valami szerencsés a versenyen. „A biztonsági autó és a forgalom miatt volt” – mondta az elszalasztott második helyről. „Nem volt szabad előtte az út, mint Max előtt. Szóval rendben volt. Mindkét versenyzőnk jól teljesített.”

Borítókép: Helmut Marko, Sergio Pérez és Christian Horner (Fotó: Red Bull/Getty Images)

További tartalmak