Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo: Nincs jele annak, hogy meneszteni akarnak

Ricciardo: Nincs jele annak, hogy meneszteni akarnak

Speedcafe
A VCARB rutinos pilótája, Daniel Ricciardo kijelentette, a Red Bull vezetői még nem utaltak arra, hogy versenyzői ülése veszélyben van, ugyanakkor nem akar naiv lenni, mert jól tudja, annak megtartásához teljesítenie kell.

Az ausztrál azzal a határozott céllal vágott neki a 2024-es szezonnak, hogy jó teljesítményt nyújtva „újraindítja” F1-es pályafutását azáltal, hogy visszaküzdi magát a Red Bull anyacsapatához. A kezdés azonban nagyon nem a tervek szerint alakult: a Kínai Nagydíj előtt szinte folyamatosan elmaradt csapattársa mögött, és előléptetés helyett menesztésről kezdtek pletykálni.

Arra, hogy a Red Bull tartalékosát, Liam Lawsont jó lenne 2024-ben is éles bevetésre küldeni, Helmut Marko is utalt még a sanghaji forduló előtt. Ott aztán megcsillant az első reménysugár Ricciardo számára, akik végig meggyőzőbben teljesített a fiatal márkatársnál.

Jövőjével kapcsolatban ő maga nemrég úgy nyilatkozott, a Red Bulltól semmiféle jelzést nem kapott arra vonatkozóan, hogy pozíciója veszélyben van, ugyanakkor jelezte, nagyon jól tudja, hogy erős teljesítményt kell nyújtania, ha a mezőnyben akar maradni. „Nem akarom, hogy ez az egész (találgatás) egy éven át tartson” – nyilatkozta a Speedcafénak.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

„És nem is számítok rá, hogy addig fog. Nem vagyok már újonc, van rutinom, ez is elárul valamit. Nem mintha valami olyasmit akarnék mutatni nekik, amit ők nem látnak. Olyan pozícióba akarok kerülni, amiben kényelmes vagyok, és jól teljesítek” – folytatta.

„Nincs rajtam olyan nyomás, hogy: ó a p***ába, lesz még ülésem a jövő héten? Vagy bármi hasonló. Nincs ilyesmi. De én sem vagyok naiv, de nincs jel, ami erre utal (hogy az ülésem veszélyben lenne). Tavaly is mutatta, jeleit annak, hogy jó a tempóm, és látták azt is, hogy a McLarennél nem mutattam meg mindent” – folytatta.

„Úgy éreztük, most visszajött (a tempó) és oké, valamilyen okból kifolyólag ezt eddig idén nem sikerült a lehető legjobban bizonyítanom. De tudják, hogy ott van bennem, látják, hogyan teljesítek a szimulátorban. Most csak mindent össze kell raknunk” – zárta gondolatát.

Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)
Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak