Musorujsag
Élő Eredmények

Sajtó: Sainz több időt kap az Auditól

Sajtó: Sainz több időt kap az Auditól

RN365
A RacingNews365 információi szerint az Audi több időt első számú kiszemeltjének, Carlos Saiznak, miközben a pilótapiac nagyja a címvédő, Max Verstappen döntésére vár; emiatt lassulhattak le most az események.

Miután elkötelezték magukat a Forma–1-es szerepvállalás és a Sauber átvétele mellett, majd elkezdték a szakembergárda toborzását és a technikai jellegű előkészületeket, az Audi vezetői egyre nagyobb figyelmet fordítanak a pilótapáros kiválasztására. A korábbi hírek szerint első számú kiszemeltjük Carlos Sainz, a spanyol csapattársának pedig Nico Hülkenberget igazolnák le.

Sainzcal kapcsolatban korábban felmerült, a spanyol ultimátumot kapott az Auditól: a hónap végéig döntenie kell arról, elfogadja-e ajánlatukat. Ez állítólag komoly juttatásokat valamint márkanagyköveti szerepkört is biztosít a kiszemelt versenyzőnek.

A RacingNews365 most arról ír, Sainz több időt kap az Auditól, ez pedig összevág a versenyző menedzserének azon nyilatkozatával, miszerint a következő napokban, hetekben nem várható bejelentés azzal kapcsolatban, hol folytatja pályafutását. Az ultimátumot valószínűleg azért tolták ki, mert valóban Sainz az első számú jelöltjük, így hajlandóak várni rá.

Audi F1 koncepció autó (Fotó: XPB)

A lap megjegyzi, a versenyzőnek valószínűleg nem a fizetéssel és a státusszal kapcsolatban vannak aggodalmai, hanem a teljesítménnyel, a Sauber ugyanis jelenleg a mezőny hátsó részét erősíti, az Audi pedig F1-es rutin nélkül száll be a szériába.

A cikk megemlíti, a döntés Max Verstappen miatt is késhet, a holland ugyanis bár hivatalosan továbbra is elkötelezett a Red Bull mellett, dönthet úgy, hogy a csapatvezető, Christian Horner körüli botrány esetleg a Forddal közös erőforrással kapcsolatos aggályai (amennyiben lesznek ilyenek) miatt csapatot vált. A Mercedes pedig tárt karokkal várja.

A Mercedesnél pedig Sainz is jelölt, sőt, valószínűleg a csillagosok listáján is igencsak előkelő helyen szerepel, amennyiben Verstappen elérhetetlen számukra. Egyelőre tehát több fél is kivárásra játszik, noha korábban úgy tűnt, hamar elindulhat a dominóeffektus.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak