Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Miért Hülkenberg? És tényleg felülmúlhatatlan a Sainz-ajánlat? – az Audi-főnök válaszolt

Miért Hülkenberg? És tényleg felülmúlhatatlan a Sainz-ajánlat? – az Audi-főnök válaszolt

Auto Motor und Sport
Az Audi ügyvezetője elmondta, miért Nico Hülkenbergre esett a választásuk, és a Carlos Sainznak tett csillagászati összegről szóló ajánlatról szóló pletykát is kommentálta.

A múlt héten jelentette be a Sauber csapata, hogy Nico Hülkenberg 2025-ben csatlakozik hozzájuk. Ezzel az is eldőlt, hogy a német lesz a hivatalosan 2026-ban beszálló Audi első F1-es versenyzője. A csapattársának kiléte még kérdéses.

Hülkenberg iránt a hírek szerint már tavaly komolyan érdeklődött a Sauber, melynek irányítását ügyvezető igazgatóként Andreas Seidl vette át, aki 2015-ben a Porschéval nyert Le Mans-i 24 órást a versenyzővel. A tapasztalata, a gyorsasága és a csapatszelleme szólt érvként mellette.

„Világos, hogy a jelenlegi szoros küzdelemben fontos a lehető legjobb versenyzőpárossal rajthoz állni. Az is logikus, hogy az Audi leendő párosa már 2025-ben az autóban üljön, hogy kezdettől részt vehessenek a projektben” – magyarázta döntésük kapcsán Seidl a német Auto Motor und Sportnak.

„A versenyző a csapat motiválása szempontjából is segíthet, Nico ezért kiváló választás. Az, hogy gyors, eleve nem kérdés. A tapasztalatával, a csapatmunkával és a technikai hozzáértésével pontosan azt hozza magával, amire szükségünk van”

– indokolta, miért akarták a németet annyira.

Andreas Seidl (Fotó: Audi)

Az Audi másik kiszemeltje a pletykák szerint Carlos Sainz, akinek már jó ideje várják a válaszát. A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko másfél hete kikotyogta, tudomásuk szerint a spanyolnak egy három évre szóló, igen jövedelmező ajánlatot tettek a karikások… Seidl ezt nem erősítette meg.

„Nem a mi módszerünk versenyzőket vagy dolgozókat hatalmas összegű pénzzel arra motiválni, hogy hozzánk jöjjenek. Alapvetően egy élcsapat anyagi hátterével rendelkezünk, de komolyan átgondoljuk minden egyes franknál és eurónál, hogy mire költjük, hogy észszerűen és hatékonyan költekezzünk. Olyan embereket akarunk, akik ennek az utazásnak a részesei akarnak lenni, és szeretnék az F1-be kísérni az Audit”

 – magyarázta Seidl.

Megkérdezték, nincs-e esély arra, hogy a rutinos Hülkenberg mellé egy fiatal tehetséget ültessenek. „Logikus legalább egy tapasztalt versenyzőt szerződtetni, mert sok kihívással kell szembesülnünk. Lehet tehát két tapasztalt versenyző is, vagy egy tapasztalt és egy erős újonc. Folytatjuk a tárgyalásokat, figyeljük tovább a piacot, és természetesen Csou és Valtteri teljesítményét is” – utalt arra az ügyvezető, hogy még Valtteri Bottas és Csou Kuan-jü is esélyes lehet a maradásra.

Hozzátette, a saját utánpótlás-program kérdésével is foglalkoznak, de ebből a szempontból egyelőre nem tettek konkrét lépéseket.

Borítókép: Fotó: Audi

További tartalmak