Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Norris: Csodálatos Red Bull nélküli dobogót látni!

Norris: Csodálatos Red Bull nélküli dobogót látni!

Motorsport-Total
Túlzónak érzi Lando Norris azt állítani, hogy a Red Bull szenvedett az elmúlt versenyhétvégéken. Szerinte csak ilyen az, amikor más csapatok is képesek gyorsak lenni…

Három különböző csapat adott három különböző győztest az elmúlt három versenyhétvégén. Volt időszak, amikor ez normálisnak számított a Forma–1-ben, de nem mostanában. A Red Bull 2023-ban egy kivétellel minden futamot megnyert, 2022 második fele óta is csak kettőt vesztett el az idei év kezdetéig. A 2024-es kezdeti fölényük aztán az utóbbi hetekben mintha elillant volna.

A Red Bull ezeken a versenyeken többet láttuk küszködni, mint az előző bő másfél év alatt összesen. Nem találták az útjukat Miamiban, Imolában is csak nehezen, Monacóban pedig nem volt megoldás a problémáikra.

Miközben Max Verstappenék szenvedősnek érezték a hétvégéjüket, Lando Norris nem érzi úgy, hogy ez komoly válság lenne a részükről.

„Nem hiszem, hogy annyira küszködnének. Nem nyertek, ez igaz. De két tizedre vagy két és félre voltak a pole pozíciótól. Nincs szó arról, hogy rossz hétvégéjük volt. Csak az van, hogy a Ferrari nagyon gyors volt, és mi is közéjük kerültünk, ahogy az előző két versenyen is”

– mutatott rá a mclarenes, hogy a sikertelenség megítélése relatív.

„Talán egyszerűen nem volt a legjobb a hétvégéjük. Bevetettünk újításokat az autónkon az elmúlt hétvégéken, és javultunk. Látható, hogy nincsenek annyival előrébb, mint gondolták, de nem is küszködnek. Egyszerűen mások közelebb kerültek. Gyorsabbak vagyunk, a Ferrari gyorsabb, és ők egyszerűen már nem olyan gyorsak, mint korábban voltak” – magyarázta Norris.

Max Verstappen és Lando Norris (Fotó: Red Bull/Getty Images)

Már nem csak egy jó csapat van, hanem több – a miami győztes szerint ez a Forma–1 számára a legjobb hír.

„Szerintem csodálatos a Red Bull nélküli dobogó! Bármennyire is rosszul hangzik ez, a nézők számára jó, és más versenyzőknek is megmutatja, hogy van esély. Ez a bajnokság szempontjából is nagyszerű”

– mondta Norris, aki reméli, hogy „lépésről lépésre felzárkózhatnak” a Red Bullra.

Hozzátette azért: nem csak Verstappenék az ellenfeleik. „Ott van két Ferrari, akiket meg kell próbálnunk folyamatosan legyőzni. Még hosszú út áll előttünk. De jó úton járunk. Szép lépésekkel haladunk előre.”

Ami a bajnokságot illeti, Verstappen a monacói hétvége előtt rámutatott, az ellenfeleik talán közelebb kerültek hozzájuk teljesítményben, de van egy bizonyos előnyük velük szemben, ami nem tűnhet csak úgy el: a győztesek tapasztalata és magabiztossága. A holland kiemelte, az évek sikereinek köszönhetően keveset hibáznak, tudják, hogyan kell nyerniük.

Max Verstappen (Fotó: XPB)

Norris elismeri, a Red Bull magas szinten áll csapatként.

„A Red Bullt a mezőny legmegbízhatóbb autójának tartom. Csapatként ők követik el a legkevesebb hibát, és ha van valaki, akit sosem szabad leírni, aki ellen sosem szabad fogadni, az Max.”

Norris a McLaren kapcsán hozzátette: „Továbbra is igyekszünk nyomást gyakorolni, folytatjuk a munkát, mert nagyszerű munkát végzünk. Büszke vagyok, elégedett azzal, amit jelenleg a csapat nyújt.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak