Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hülkenberg: A legjobb lehetőséget kerestem, az Audi volt az

Hülkenberg: A legjobb lehetőséget kerestem, az Audi volt az

RN365
A Miami Nagydíj helyszínén először állt a nyilvánosság elé Nico Hülkenberg azóta, hogy a Sauber/Audi szerződtette őt 2025-re és a megújulást hozó 2026-os évadra. A német jelezte, a gyári támogatás fontos és az is, hogy „hazai csapattal” mehet, de elsősorban jó csomagot keresett.

Már tavaly felmerült, Nico Hülkenberg remek választás lehet az Audi számára, hiszen ő a mezőny egyik legrutinosabb versenyzője, aki számos csapatnál megfordult már és annak ellenére, hogy 2023-ban hosszabb kihagyás után tért vissza, továbbra is stabilan teljesít. Valamint nem elhanyagolható az sem, hogy német, ami talán fontos a karikások számára is.

Nemrég hivatalossá is vált, hogy az Audi őt választotta: bejelentették, hogy Hülkenberg 2025-ben a Sauber, majd a megújulást hozó 2026-os szezonban a németek gyári pilótája lesz. A váltásról először Miamiban nyilatkozott, ahol felmerült az is, hihetetlen „történetet” ír pályafutásával.

A 2019-es szezon után ugyanis még az is kérdéses volt, tagja lehet-e valaha a mezőnynek, majd néhány beugrás és a tavalyi visszatérés (ami több kiugró eredményt hozott) után gyári szerződést kapott. „Eltérő időszakokon mentem keresztül” – nyilatkozta a RacingNews365-nek, amikor arról kérdezték, gondolt-e arra, hogy mindez megtörténhet, amikor épp „munkanélküli” volt.

Audi logó (Fotó: XPB)

„Voltak hetek, amikor nem igazán gondolkodtam ezen, mert boldog voltam azzal, amim volt és ahol voltam. Nem fordítottam túl sok energiát arra, hogy ezen agyaljak és a jövőmet próbáljam menedzselni. Mentem az áramlattal és élveztem az életet” – folytatta.

„Aztán voltak más időszakok, amelyek egy kicsit hajtósabbak voltak. Kerestem a lehetőségeket, rendezni akartam a jövőmet. Ez az időszak jó volt, abból a szempontból is, hogy elszakadtam a motorsporttól. Sok évig voltam az F1-ben és a juniorszériákban is. Vagy két évtizedet töltöttem ebben a világban, szóval jó volt felfedezni a normális életet. Felfrissültem és akkor az érzés, hogy sikerre éhezem, magától visszatért” – emelte ki.

Az Audival kapcsolatban rámutatott, számára és talán a cég számára is fontos volt, hogy német, ő maga viszont nem ezt helyezte előtérbe, hanem a lehető legjobb opciót kereste pályafutása folytatásához, egy gyári csapatra pedig senki sem tudott „licitálni.”

„Ez (hogy németként érkezem egy német gyártóhoz) tény. De mindez másodlagos. Egy mellékhatás. nem arról van szó, hogy célzottan ezt a lehetőséget kerestem volna. Versenyzőként mindig azt a lehetőséget keresed, amiről úgy hiszed, a legjobb sportcsomagot jelenti és egyben a legjobb lehetőséget a jövőre nézve. Számomra pedig ez (az Audi) volt az” – zárta gondolatát.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak