Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sainz az Audit váratja és Verstappenre vár – Horner őt akarja biztosítéknak?

Sainz az Audit váratja és Verstappenre vár – Horner őt akarja biztosítéknak?

Racing News 365, Motorsport-Magazin
Carlos Sainz cáfolta, hogy már választ adott az Audinak, de előrebocsátotta, továbbra is váratni fogja a karikásokat.

Nincs új hír Carlos Sainz sorsának alakulásáról, mégis vannak hírek róla. A Miami Nagydíj előtt a spanyol tévé egyik riportere azt írta közösségi oldalán, hogy tudomása szerint a Ferrari versenyzője nemet mondott a döntését sürgető Audinak, így eldőlt, nem ő lesz Nico Hülkenberg csapattársa 2025-től.

A spanyol Marca egyből rácáfolt a riporterre, és megírta, Sainz még egyáltalán nem hozott döntést, csak azt jelezte az Audi felé, hogy pillanatnyilag nem áll módjában határozni. Szerintük a következő 30 napon belül ugyanakkor ki fog derülni, hogy merre viszi tovább az útja.

Miamiban magát Sainzot is lehetett kérdezni az Audinak adott állítólagos nemleges válaszáról, és a spanyol tisztázta: „Nem, ez nem helytálló. Ez egyáltalán nem igaz.”

Kiemelte, nem szabott magának határidőt.

„Már korábban is elmondtam, vannak bizonyos dolgok, amik nem csak rajtam állnak, és várni kell egy kicsit. De közben nincs szó arról, hogy teljesen leálltunk. Továbbra is egyeztetünk emberekkel, előrébb visszük, amit tudunk. Viszont ilyenkor mindig kell várni is, és nekünk most ki kell várnunk, hogy egyesek több szempontból is döntsenek”

 – mondta kissé titokzatosan.

Sainzot már tavaly hírbe hozták az Audival, akikkel a velük ralizó édesapja révén már adott is a kapcsolat. „Apám mindenképpen csak jó dolgokat fog mondani az Audiról, a projektről és arról, mennyire hisz az Audiban, hogy a Forma–1-ben az élre kerül. És ha követed a Volkswagen-projekteket, minden alkalommal, amikor részt vettek a motorsportban – mindegy, hogy a Porschéval vagy az Audival a csoporton belül –, sikerült nyerniük. Ez nagyon fontos érték, és fontos is számításba venni.”

„Ami a döntésemet illeti, sok tényező játszik szerepet. Igazán remélem, hogy az Audi a jövőben a bajnoki címért küzdhet, mert az azt jelentené, hogy eggyel több autó lenne képes harcba szállni a győzelmekért.”

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

 

Horner vele biztosítaná be magát?

Sainz sorsa elsősorban Max Verstappentől függ. A Mercedesnek állítólag továbbra is a címvédő jelenti az első számú választást, ám egyelőre nem tudni, beadja-e a derekát. Amennyiben nem, a csillagosoknál Sainz léphet az első sorba a jelöltek listáján. A spanyolnak emellett még a Red Bullnál is nyílhat esélye. Vagy Verstappen távozásával, vagy Sergio Pérez elküldésével.

Az olasz Formu1a.uno című lap arról találgat, hogy Christian Horner csapatfőnök éppen Sainzcal biztosítaná be magát Verstappen távozása esetére.

A lap szerint Horner olyannyira leváltaná Pérezt, hogy nemrég James Vowlesszal, a Williams csapatfőnökével egyeztetett Alexander Albon elengedéséről, akiért cserébe felkínálta a mexikóit. A brit csapatvezető nem volt vevő az ajánlatra. Horner ezek után most állítólag Sainz alkalmazásával kacérkodik: ha érkezne, Verstappen távozása esetén is lenne egy erős versenyzője.

 

Meddig tartják fenn neki az Audi ülését?

Az Audival már szerződő Nico Hülkenbergnek jóval egyszerűbb volt a döntés. Ő nem várt más csapatokra, a Kínai Nagydíj előtt és után pár nap alatt nyélbe ütötték a megállapodásukat. Ő és Sainz 2018-ban a Renault-nál már voltak csapattársak. A német számára nem jelentene problémát, ha újra azok lennének. „Nagyon szép emlékeim vannak Carlosról. Keményen dolgozik, gyors versenyző. 2018 óta sok minden történt, én is, ő is tapasztaltabbak vagyunk. Semmi akadályát nem látom, hogy újra együtt dolgozzunk” – mondta Hülkenberg.

Sainz jó választásnak érzi Hülkenberget az Audi/Sauber részéről. „Nico csatlakozása logikus számára és a csapat számára is. Ő egy nagyszerű versenyző. Már volt alkalmam megtapasztalni, milyen tehetséges. Nagyszerű fogás számukra. Gratulálok nekik, és gratulálok neki, mert mostanság a Haasszal is nagyszerűen teljesít” – hízelgett a spanyol.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

A kérdésre, kapott-e garanciát arra az Auditól, hogy fenntartják számára a második helyüket, amíg nem lesz képest dönteni, Sainz elmondta:

„Nem. Az egyetlen garanciámat magamtól kapom. A helyes döntést akarom meghozni, Ezért is tart még egy darabig, és ezért akarok minden lehetőséget megvizsgálni, mielőtt meghoznám az alapvető döntésemet.”

„Ahogy minden alkalmazott, én is támogatást várok, azt, hogy a vállalat mögöttem álljon, mert ez teszi lehetővé, hogy a legjobbamat nyújtsam. Egy jó középtávú projekt, aminél nem csak az ittre és mostra gondolhatok, hanem a középtávú jövőre is. És jó emberek vegyenek körül. Szerintem minden említett csapat egy jó lehetőséget kínál” – utalt az Audira, a Mercedesre és a Red Bullra.

Sainz megerősítette, a sorsa és a döntésének időpontja nagyban függ Verstappen döntésétől is.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak