Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Sajtó: Sainz a Red Bullnál, Pérez az Audinál is kiköthet

Sajtó: Sainz a Red Bullnál, Pérez az Audinál is kiköthet

formu1a.uno
Olasz sajtóhírek szerint továbbra sem kizárt, hogy Carlos Sainz végül visszatér a Red Bull kötelékébe és a bikások első számú csapatához igazol, ahol Max Verstappen csapattársa, de adott esetben utódja is lehet. Felmerült az is, hogy Sergio Pérez szerepel az Audi kívánságlistáján.

Mióta kiderült, hogy a Ferraritól távoznia kell, egyértelmű, hogy Carlos Sainz a 2024-es pilótakeringő egyik főszereplője, az elmúlt években ugyanis többször bizonyította, értékes tagja lehet egy élcsapatnak is, ami pedig az élcsapatokat illeti, a Mercedesnél egészen biztosan elérhető lesz egy versenyzői ülés, de a Red Bullnál is megüresedhet egy.

Sergio Pérez szerződése ugyanis 2024 végén jár le, azt pedig a csapat még nem hosszabbította meg, igaz a mexikói biztatóan kezdte az évet: az első hétvégéken többnyire azt hozta, amit főnökei vártak tőle, vagyis dobogós helyezéseket szállított.

Sainz azonban erős teljesítményével akár helyet is csinálhat magának a Red Bullnál – erről cikkezett nemrég az olasz formu1a.uno is. Mint írják, a csapatvezető, Christian Horner „figyelemmel követi” a spanyolt, aki adott esetben nem Verstappen csapattársa, hanem helyettese is lehet. Nem csitulnak ugyanis a pletykák arról, hogy a Mercedes meg akarja szerezni a hollandot.

Sergio Pérez (Fotó: Red Bull)

Amennyiben Verstappen marad és Sainz érkezik, Péreznek kell új csapat után néznie, ami a lap szerint nem esne nehezére a rutinos mexikóinak, aki több alakulat listáján is szerepelhet. Az egyik ilyen a 2026-ban gyári csapatként debütáló Audi.

Ők a hírek szerint elsősorban Sainzot szeretnék szerződtetni (állítólag ultimátumot is adtak a spanyolnak, de ezt nemrég kitolták, mondván hajlandóak várni jelöltjükre). Amennyiben lecsúsznak róla, Pérez kerülhet előkelő helyre a listájukon, köszönhetően rutinjának valamint annak, hogy komoly erős állnak mögötte és komoly kereskedelmi erővel bír Mexikóban.

Pérez egyébként pályafutása elején már versenyzett a Sauberrel, ami 2026-ben az Audi gyári csapatává válik: 2011-ben és 2012-ben erősítette a svájci csapatot, amelynek színeiben második szezonjában három dobogós helyezést is szerzett.

Sergio Pérez és Carlos Sainz (Fotó: XPB)
Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak