Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hülkenberg: Az Audi egy tiszta lap

Hülkenberg: Az Audi egy tiszta lap

RN365
Nico Hülkenbergnek egyelőre nincsenek elvárásai az Audival kapcsolatban, a projektre ugyanis annak ellenére, hogy egy meglévő – és igencsak rutinos – alakulatra épít, ő továbbra is tiszta lapként tekint.

Hosszú ideig pletykáltak róla és a Miami Nagydíj előtt hivatalossá is vált, hogy Nico Hülkenberg lesz a 2026-ban debütáló Audi egyik gyári versenyzője. A német pilóta az „alkalmazkodást” már 2025-ben elkezdheti, hiszen az együttműködés értelmében a Sauber – a karikások a svájci alakulatot veszik át debütálásukkor – már 2025-ben alkalmazni fogja őt.

A rutinos német csapatváltása kapcsán többször elmondta már, az Audi egy kiváló lehetőség volt számára, hiszen egy gyári Forma–1-es alakulat tagja lehet, ennél jobb ajánlat pedig az ő helyzetében nem is érkezhetett volna.

Ami az elvárásokat illeti, azokkal kapcsolatban egyelőre nem akart konkrétumokról beszélni, és megjegyezte, ezt egyébként pozitívumnak tartja, hiszen valóban új fejezetet nyithat hosszú pályafutásában. „Nehéz megmondani…” – felelte, amikor a RacingNews365 arról érdeklődött, milyenek az elvárásai az első két-három évvel kapcsolatban.

Audi logó (Fotó: XPB)

„Ez tényleg egy tiszta lap. Szerintem ez egyrészt jó, nem egy új csapatról van szó, pedig annak fogják nevezni, de a tudásanyag adott lesz. A jelenlegi csapatok előnye valamelyest eltűnhet és egy új játéktér nyílhat” – folytatta.

„Ez egy jó lehetőség arra, hogy rögtön versenyképesebbek legyünk, de egyébként is az lesz az elvárás, hogy a csapat a lehető leggyorsabban sikeres legyen. Mint minden csapatnak, nekik is megvan a maguk terve. Egyértelmű, hogy nagyon komolyak az ambícióik. Ez egy hatalmas, ambiciózus projekt. Nagy az elvárás, ha egy gyártóval versenyzel” – emelte ki.

„Az ő stratégiai döntésük volt, hogy átveszik a Sauber egészét. Úgy érezték, ahhoz, hogy továbblépjenek és sikeresebbek legyenek, szükségük lesz erre a lépésre. De számomra ez a projekt már korábban is meggyőzőnek tűnt” – zárta gondolatát.

Nico Hülkenberg (Fotó: Haas)
Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak