Musorujsag
Élő Eredmények

Aston Martin: Ott vagyunk, ahová vártuk magunkat

Aston Martin: Ott vagyunk, ahová vártuk magunkat

RaceFans
Noha az Aston Martin gyengébben kezdte az idei évet, mint a 2023-as szezont, a csapatvezető, Mike Krack igyekezett egyértelművé tenni, szó sincs alulteljesítésről, hiszen a zöldek pont ott tartanak, ahol tartani akartak.

Míg 2023-ban az első hat forduló alatt öt dobogós helyezést gyűjtöttek és úgy tűnt, akár a Red Bull kihívóivá is válhatnak, addig az Aston Martin idén még nem végzett a legjobb három között, a bajnoki tabellán „csak” ötödik és szemmel látható, hogy elmarad a leggyorsabb alakulatoktól (főleg a Red Bull, a Ferrari és a McLaren hármasától).

Ennek kapcsán többször felmerült, a zöldek alulteljesítenek, csapatvezetőjük, Mike Krack viszont igyekezett rámutatni, eredményeik megfelelnek a vártnak, sőt még közeledtek is az éllovasokhoz, csak a riválisok is versenyképesebbé váltak.

Ez pedig megnehezíti az Aston Martin dolgát. „Teljesítmény szempontjából ott tartunk, ahová vártuk magunkat” – fogalmazott. „Csökkentettük a lemaradásunkat az élmezőnyhöz képest, de a mezőny jelenleg nagyon versenyképes és az állás nagyon szoros a csapatok között. Arra számítottunk, hogy ötödik erő leszünk a futamokon, és általában azok is vagyunk.”

Mike Krack (Fotó: Aston Martin)

„Ami az időmérőt illeti, ott gyakran előfordult, hogy a harmadik leggyorsabb csapat vagyunk, ami pozitív volt. Keményen dolgozunk az autó fejlesztésén, hogy megbizonyosodjunk róla, kamatoztatni tudjuk az egy körön nyújtott erős teljesítményt” – emelte ki.

Jelezte, fejlesztést már az imolai hétvégére is visznek. „Lesznek újítások az autónk, mégpedig a folyamatosan zajló fejlesztési programunk részeként. Ennek érintenie kell több általunk azonosított fejlesztési terültet is, de ez természetesen mindig relatív. A Forma–1-ben senki sem áll le, az ellenfelek is hoznak majd új alkatrészeket” – magyarázta.

Végül elmondta, a csapat működési szempontból is előrelépett 2024-ben. „A boxkiállások folyamatosan a leggyorsabbak között vannak, és egyetlen másodpercet sem veszítettünk működési hiba miatt. Csapatként jól teljesítünk és ez a dolgozók kemény munkájának köszönhető” – mondta.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak