Musorujsag
Élő Eredmények

Senna első autóját vezethette Gasly

Senna első autóját vezethette Gasly

Silverstone
Azt követően, hogy az autó „hazatért” az Alpine főhadiszállására, a csapat pilótája, Pierre Gasly pályára is vihette Ayrton Senna első királykategóriás versenygépét, az 1984-ben használt Toleman TG183-ast.

A francia alakulat április végén adott hírt arról, hogy főhadiszállására különleges „vendég” érkezett: a jogelőd Toleman-istálló 1984-es autója, amit a legendás Ayrton Senna tett igazán különleges és emlékezetes géppé.

Ezzel, a TG183-as kódjelet viselő autóval teljesítette ugyanis első királykategóriás versenyeit a később három világbajnoki címet szerző brazil legenda.

Azt követően, hogy az autó megérkezett a csapathoz, Pierre Gasly, az Alpine versenyzője pályára is vihette azt a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i pályán. Itt a Sky Sports stábja is jelen volt, hogy felvételeket rögzítsen egy hétvégén bemutatásra kerülő, a francia „tesztjét” bemutató kisfilmhez.

Gasly az esemény alkalmával azt a különleges fényezésű sisakot használta, amivel a hétvégén Senna halálának 30. évfordulója alkalmával a brazil emléke előtt tiszteleg majd az imolai hétvége edzésein és versenyén.

A Sennát gyermekkora óta csodáló Gasly magát az eseményt pályafutása egyik legérzelmesebbjeként írta le. „Nem emlékszem, volt-e már részem ilyen hihetetlen élményben” – kezdte.

„Annyira érzelmes volt… sosem ültem még olyan autóban, ami öregebb nálam. Hihetetlen mennyire letisztult. Csak három pedál és egy egyszerű kormánykerék. Egészen más élmény, mint amihez egy modern F1-es autóban hozzászoktam. Egyszeri, életre szóló élmény volt, amit sosem fogok elfelejteni. Nagyon-nagyon különleges” – tette hozzá.

Ami a TG183-ast illeti, a Toleman azt csak az 1984-es évad első futamain használta, mielőtt bevetette a TG184-est. Az autóval Senna két hatodik helyet szerzett (ezek közül az első egyben a Toleman fennállásának első pontszerzése is volt), egyszer kiesett, egyszer nem kvalifikálta magát a versenyre.

Borítókép: Kép: X

További tartalmak