Musorujsag
Élő Eredmények

Wolff szerint nyomon van a Mercedes, de több idő kell nekik

Wolff szerint nyomon van a Mercedes, de több idő kell nekik

Mercedes, Motorsport Week
Gőzerővel dolgozik a Mercedes az idei autójának kijavításán. Bár Imolában újabb fejlesztéseket vetnek be, Toto Wolff szerint időbe fog telni, mire egyenesbe fordulnak.

Imolában ezen a hétvégén elrajtol a Forma–1 idei szezonjának európai szakasza. Ahogy az lenni szokott, több csapat komoly fejlesztési csomaggal készült az öreg kontinensen rendezendő első versenyre. Köztük van a Mercedes is.

A csillagosok a fejlesztéseik egy részét már két hete Miamiban pályára vitték, ám az csak egy előrehozott debütálás volt, a csomagjuk csak Imolában válik majd teljessé.

Toto Wolff csapatfőnök Miamiban azt mondta, már rájöttek, mi a probléma az idei W15-össel, és gőzerővel dolgoznak a korrigálásán. „Már sokkal jobban értjük, hogy mi kell az autó jobb állapotba hozásához, mert most már világos, hogy mit csinál és miért szenvedünk, hol szenvedünk vele. A Forma–1-ben fel lehet gyorsítani a fejlesztést és az elemek gyártását, és mi teljes gőzzel megyünk. A tervezőiroda mindent belead, a gyártás is a maximumon van. A többiek jó munkát végeznek. Mindkét gyárunk hatos sebességi fokozatban van, hogy érkezzenek az autóra a fejlesztések, amikről úgy véljük, nagy segítséget jelenthetnek” – mondta az osztrák.

Csapata imolai előzetesében ugyanakkor Wolff hangsúlyozta, a megoldást nem a mostani fejlesztésektől várják, ahhoz több időre van szükségük.

„Az első hat verseny nem volt sima, de közben jól felmértük, miben kell javulnunk, és világossá vált, milyen úton juthatunk előrébb. Több versenybe fog telni, mire látni fogjuk ennek gyümölcsét, de mindenki keményen dolgozik, hogy a lehető leghamarabb bevethessük őket”

– fogalmazott.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ez alapján éles fordulatra aligha számíthatunk a Mercedestől Imolában. „Igyekszünk kihozni a legtöbbet a jelenlegi csomagunkból, és Imolába viszünk pár újítást is. Remélhetőleg ezek a helyes irányba visznek minket” – mondta a hétvége kapcsán Wolff visszafogottan.

Hozzátette, két sprinthétvége után nem bánják, hogy ezúttal a normál menetrend szerint dolgozhatnak és három szabadedzésük lesz. „Ez lehetővé teszi a beállítások finomhangolását. Imola ugyanakkor sok kihívást tartogat mind az autó, mind a versenyző számára. Vannak gyors, ritmusos szakaszai, de lassú kanyarjai is. Emellett egyenetlen az aszfaltja. Szűk, előzni nehéz lesz, és nagy a szintkülönbség is. Ezek együttesen kemény erőpróba elé állítanak majd minket” – tekintett előre Wolff.

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak