Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Hamilton elmondta, Wolff helyében kit választana utódjának 2025-re

Hamilton elmondta, Wolff helyében kit választana utódjának 2025-re

F1, Crash
Max Verstappen? Carlos Sainz? Andrea Kimi Antonelli? A Mercedes továbbra sem választott, Lewis Hamilton viszont elmondta, szerinte kit kéne a helyére ültetnie a csapatnak.

Év elején még úgy tűnt, nehéz helyzetbe hozta a Mercedest Lewis Hamilton. Nem sokkal azután jelentette be a 2024-es idény végi távozását, hogy két potenciális utódjelölt, Charles Leclerc és Lando Norris hosszú távra elkötelezte magát a jelenlegi csapata iránt.

Toto Wolff csapatfőnök választási lehetőségei időközben valamelyest javultak, hiszen a Red Bullon belüli feszültségek miatt legalábbis megpróbálhatta kivetni a hálóját Max Verstappenre, aki többek szerint az álomjelöltje lenne, amennyiben kész lenne csapatot váltani. A holland mellett ott van még a Ferraritól Hamilton által kitúrt Carlos Sainz, valamint egy saját nevelésű csiszolatlan gyémánt, a mindössze 17 éves Andrea Kimi Antonelli, akivel hosszú távon számolna a csillagos márka.

Hamilton eddig nemigen formált véleményt arról, szerinte kivel kéne folytatnia a Mercedesnek, Imolában viszont most megtette.

„Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mik Toto tervei, de ami engem illet, én a fiatalt választanám” – tette le a voksát Antonelli mellett. „Ha az én döntésem lenne, az én hatásköröm, én Kimit alkalmaznám.”

Az olasznak egyelőre szuperlicence sincs a kora miatt, ám augusztusban ez változni fog. Az F1-es tapasztalat hiánya mindazonáltal komoly ok a fenntartásokra.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Vannak, akik úgy vélik, mivel Wolffnak kevés esélye van Verstappen 2025-ös megszerzésére, egy amolyan átmeneti megoldást kellene választania – amit jelenthetne egy egy évre szóló szerződés Sainzcal, hogy aztán kiértékelhessék a 2026-os lehetőségeiket.

Hamilton szerint a Mercedes a spanyollal sem járna rosszul. „Carlos egy nagyszerű versenyző, és bárhová is megy, szerintem minden csapat jól járna vele” – állapította meg.

Sainz mindeközben jelezte, nem mostanság fog eldőlni, hol folytatja. „Ne aggódjatok, ha megtörténik, tudni fogjátok. Úgy vélem, még messze van. Nem halad túl gyorsan” – mondta a ferraris.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak