Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Lenyűgözte Russellt a 100 éves versenyautó – képek a Bandini-díjátadóról

Lenyűgözte Russellt a 100 éves versenyautó – képek a Bandini-díjátadóról

Mercedes
Egy 100 éves autóval érkezett George Russell az olaszországi Brisighellába, ahol nagy csinnadratta kíséretében átvehette a Lorenzo Bandiniről elnevezett díjat.

Ünnepléssel indult George Russell olaszországi nagydíjhétvégéje. A Mercedes versenyzője már szerdán Imola közelében volt, mivel idén az újságírókból álló 12 tagú bizottság neki ítélte oda az 1992-ben alapított Bandini-trófeát. A díjjal az egyszeres futamgyőztes képességeit és elhivatottságát ismerték el. Russell sorozatban a második brit díjnyertes lett, miután 2023-ban barátja, Lando Norris vehette át az elismerést.

Russell nem akármilyen módon érkezett a díjátadó helyszínére, Brisighellába: azt a közelmúltban felújított 1924-es Mercedes-versenyautót vezette, amivel 100 évvel ezelőtt a márka az első győzelmét aratta a híres Targa Florión, az 1977-ig évtizedeken át megrendezett megbízhatósági hegyi versenyen.

„Elképesztő volt egy százéves Mercedes volánjánál ülni. Egy ilyen autótól azt várnád, hogy a múzeumban álljon, hogy az emberek csodálhassák, nem azt, hogy vezetheted. Rám bízták a felújítás utáni első nyilvános útját, és ez igazi megtiszteltetés volt”

– mondta Russell az esemény után.

„Kivételes a vezethetősége. A hangja fantasztikus volt, a kezelhetősége a kanyarokban a keskeny gumik ellenére igazán lenyűgöző. Igazi élvezet volt vezetni, és hálás köszönet jár érte a Mercedes-Benz Classic csapatának!”

A brit a megérkezése után is ünnepi fogadtatásban részesült. Volt dobpergés és harsonaszó, konfetti, és persze az 1967-ben versenybalesetben elhunyt Lorenzo Bandini egykori Ferrariját formázó díjat is a kezébe nyomták.

„Igazi kiváltság volt az is, hogy átvehettem a Bandini-díjat. Sok nagyszerű F1-es versenyző nyerte már el ezt a díjat, és megtisztelő, hogy most az én nevem is a listára került. Nagyszerű nap volt, és most izgatottan várom a hétvégét Imolában”

– mondta Russell.

Az általa vezetett 100 éves Mercedes egyébként az Emilia-Romagna Nagydíjának keretében is látható lesz, a versenypályán is körözni fognak vele.

A Bandini-díjat osztó szervezet elnöke, Francesco Asirelli Russellt és a Mercedest is méltatta az ünnepségen. „Nagyon örülünk, hogy George itt volt, hogy átvegye a díjunk 31. kiadását. Egy nagy tudású fiatalember, egy nagyszerű sportember. Közel egy éve dolgoztunk azon, hogy ez megvalósuljon, és most végre eljött a pillanat. Hozta magával a napsütést Brisighellába, és ez egy fantasztikus nap volt. Nagy köszönet a Mercedes-Benz Classicnak, hogy felújította ezt a hihetetlen autót, ami a mi eseményünkön teljesítette az első nyilvános útját. Mindenki nagyon örült, hogy láthatta a falu útjain, fantasztikus élmény volt” – mondta az olasz.

Képgaléria:

Array
(
    [replacement] => 
		
		

    [shortcode] => 
		
		

    [title] => George Russell és az 1924-es Mercedes (Fotó: Mercedes/Wolfgang Wilhelm)
    [image] => //cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2024/05/M432213.jpg
    [alignment] => aligncenter
)
Borítókép: George Russell és az 1924-es Mercedes (Fotó: Mercedes/Wolfgang Wilhelm)

További tartalmak