Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Több mint 4 millió euróért keltek el Michael Schumacher különleges órái

Több mint 4 millió euróért keltek el Michael Schumacher különleges órái

Reuters, Auto Motor und Sport
A vártnál magasabb összegért, összesen 4 millió euróért kelt el Michael Schumacher óragyűjteményének egy része egy héten tartott árverésen.

Kedden Genfben került sor a Christie’s aukciósház árverésére, melyen a Forma–1 hétszeres világbajnokának, Michael Schumachernek az egyedi órakülönlegességeire lehetett licitálni. A 2013-ban súlyos síbalesetet szenvedő korábbi versenyző családja úgy döntött, összesen 8 órát árverez el a magángyűjteményből.

Az eredetileg tervezetthez képest egy kibertámadás miatt egy napot csúszó aukción a 8 órakülönlegesség a vártnál magasabb, több mint 4 millió eurós áron kelt el, ami átszámítva 1,5 milliárd forintot jelent.

A legmagasabb áron egy, a Ferrari korábbi csapatfőnökétől, Jean Todttól karácsonyi ajándékként kapott óra kelt el. Az F.P. Journe Vagabondage típusú órát Schumacher 2006-ban az első visszavonulása után kapta, abba egy üzenetet is belegravíroztak. Az új tulajdonosa 1,5 millió eurót fizetett érte.

Michael Schumacher és Jean Todt (Fotó: XPB)

Egy személyre szabott Audemars Piguet Royal Oak típusú óráért 425 ezer eurót fizettek. Ez ugyancsak ajándék volt Todtól, még a 2003-as hatodik világbajnoki cím megszerzése után.

Egy 1970-es évekből származó Rolex Daytonáért 320 ezer, további öt FP Journe Ruthenium-kollekcióból származó óráért  összesen 1,7 millió eurót kínáltak a gyűjtők.

„Ez az eredmény megmutatja, hogy a nemzetközi óragyűjtők mennyire szenvedélyesek. Hálásan köszönjük a Schumacher családnak, hogy ránk bízták Michael Schumacher ezen tárgyait” – nyilatkozta az árverés után az aukciósház órákra specializálódott vezetője, Rémi Guillermin.

Borítókép: Fotó: XPB/Christie's

További tartalmak