Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Alonsót és Verstappent is felhúzta Hamilton – bocsánatkérése nem ért célba

Alonsót és Verstappent is felhúzta Hamilton – bocsánatkérése nem ért célba

F1
Két világbajnokot sikerült felbosszantania az útban lévő Lewis Hamiltonnak. A bocsánatkérése Max Verstappennel rosszul sült el…

Nem lopta be magát a bajnoktársak szívébe Lewis Hamilton az imolai pénteken. A Mercedes versenyzőjének a második szabadedzése elején Fernando Alonsóval, a végén Max Verstappennel volt egy esete, amikért kapta a kritikákat.

Alonsót a gyakorlás első felében kétszer is feltartotta a hétszeres világbajnok. Előbb az Acque Mineraliban, aztán a Tosában. A második eset után a spanyol megjegyezte: „Hamilton azt gondolja, hogy egyedül van a pályán.”

Az utolsó gyorsköröknél Hamilton már Max Verstappen útját állta, mégpedig a Villeneuve-kanyarnál, ahol későn húzódott félre a Red Bull-os elől. Verstappen ingerülten integetett ellenfelének, kicsit még rá is húzta a kormányt. Ezt látva egy pillanatra még Sebastian Vettel emlékezetes bakui kormánymozdulata is bevillant.

Miközben dühöngött, Verstappen talán észre sem vette, hogy Hamilton kézjelzéssel kért bocsánatot. A duó egyébként ezzel a jelenetsorral a mögöttük gyorskörön érkező Sergio Pérezt is megakasztotta…

„Levezető körön voltam. Azt gondoltam, jókora előnyben vagyok, de nagy hirtelen egyből rajtam volt” – mondta a Verstappen-esetről Hamilton.

„Végső soron az én hibám volt. Próbáltam bocsánatot kérni tőle, de addigra már túlságosan dühös volt…”

– mosolygott.

Verstappennek nem volt kedve mosolyogni. „Nem ez az első alkalom. Az ember próbálja higgadtan kezelni, de újra megtörténik” – mondta a címvédő, majd sietve hozzátette: „Nem akarok sokat beszélni erről, mert ma nem ez volt a problémánk, hanem az, hogy súlyosan lassúak vagyunk, amit meg kell oldanunk.”

Hamilton eseteit nem vizsgálta az FIA – ellentétben Sergio Pérez Charles Leclerc elleni feltartásával, amiért végül nem vonták felelősségre a mexikóit.

Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Fotó: F1

További tartalmak