Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Miami győzelme után Imolában is favorit lehet a McLaren?

Miami győzelme után Imolában is favorit lehet a McLaren?

F1
Jó helyzetből várja a szombati folytatást a McLaren csapata Imolában. Miami után egy újabb szép eredmény van kilátásban?

A Ferrari volt a péntek főszereplője az Emilia-Romagna Nagydíján, ám hiába Charles Leclerc két edzéselsősége és meggyőző formája, nem mindenkit a vörösök formája nyűgözött le leginkább. George Russell az első két szabadedzés alapján úgy érzi, a legnagyobb potenciál a két héttel ezelőtt nyerő McLarenben lehet. Ezen a hétvégén is.

„Szerintem a McLaren egyelőre még mindig a favoritnak tűnik jelenleg, és talán megint ők a leggyorsabbak. Kína óta nagyon gyorsak” – dicsérte a wokingiakat a Mercedes versenyzője.

A miami győztes rámutatott, a napjuk egyáltalán nem indult olyan jól. Az első edzésen futott 8-9. időeredményük mögött problémák álltak. „Egészen elfogadható nap volt. Az első edzés kissé zavaros volt, mert az elején fent voltak a mérőrácsok az autón, aerodinamikai teszteket hajtottunk végre, aztán volt pár problémánk. Nem volt tehát a legsimább nap, de az első és a második szabadedzés között elég nagyot léptünk előre. Miután már otthonosan éreztem magam, egészen jó volt odakint.”

„Jó helyzetben vagyunk. Trükkös volt a szél miatt, de összességében jó nap, jó kezdése a hétvégének” – értékelt Norris.

Lando Norris (Fotó: XPB)

Elismerte, erős folytatásra számítanak, a délutáni 12. időeredményének pedig nem tulajdonított nagy jelentőséget. „Most végigmegyünk az adatokon, és összevetjük magunkat a többiekkel, a Red Bull-lal, a Ferrarival, a Mercedesszel, akik most szintén egész gyorsnak tűntek, és próbáljuk kitalálni, hogy állunk hozzájuk képest. De csak apróságok vannak.”

„Egészen gyorsnak tűnünk. A végén nem jött össze a köröm, de szerintem jó helyzetben vagyunk, és nem kell sokat változtatnunk, csak apróbb finomításokra van szükség, és mindent össze kell raknunk, ilyen egyszerű”

– fogalmazott a Charles Leclerc-től a második edzésen 1 másodpercet kapó futamgyőztes.

A McLaren formája talán még ígéretesebb is, mint amilyennek az eredménynek mutatják. Norris az említett megszakított lágy gumis gyorskörén két lila szektort futott, majd a kerékvetőre futott a Rivazza után, ezért egyből a boxba fordult. Előtte bő két tizeddel volt gyorsabb Leclerc-nél.

De a narancssárga autók a versenyszimulációkon is villogtak. Norris 17 körös etapot teljesített a  közepes gumin úgy, hogy a tempója a régebbi abroncsokon sem tűnt rosszabbnak a Ferrariénál. Oscar Piastri eközben a kemény keveréken futott, de a leggyorsabbnak bizonyult átlagban.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

Az ausztrál most vezethette először a teljes fejlesztési csomaggal felszerelt McLarent, és eddig meggyőző formát mutatott vele. A második tréningen egy körön ő került a legközelebb Leclerc időeredményéhez, 0,2 másodperc hiányzott neki a ferraris ellen.

„Ez egy biztató nap volt. A tempó az időmérős körökön és a versenymeneteken is jó volt, szóval egészen elégedett vagyok. Jól éreztem magam az autóban az első pillanattól kezdve. Próbálunk egy kis pluszt találni este, és meglátjuk”

– mondta az ausztrál.

Úgy érzi, az időmérőn lesz keresnivalójuk a pole-ért folyó küzdelemben. „Nehéz megmondani. Nagyon szoros. A Red Bull kissé hullámzónak tűnt, ami szokatlan tőlük. A Ferrari gyorsnak tűnt, a Mercedes is gyors volt egy ponton. De úgy érzem, határozottan harcban vagyunk. Próbálunk találni még egy kicsit holnapra, de a mai alapján ez nem irreális” – utalt a pole-esélyre.

Ismétlések és az alsóbb kategóriák eseményeinek közvetítési időpontjai: www.m4sport.hu/musor
Borítókép: Lando Norris (Fotó: XPB)

További tartalmak