Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Főnöke kimondta: Sargeant veszélyben van – három jelölt a Williamsnél

Főnöke kimondta: Sargeant veszélyben van – három jelölt a Williamsnél

Racing News 365, F1i
A Williams csapatfőnöke nyíltan kimondta, Logan Sargeant helye veszélyben van, és több versenyzővel is tárgyalni kezdtek. Arról is beszélt, hány jelöltjük van és mikorra várható döntés.

Az imolai hétvége előtt jelentette be a Williams csapata, hogy hosszú távon meghosszabbította a szerződését Alexander Albonnal. A thai versenyző elárulta, több istállóval is egyeztetett, ám végül jelenlegi csapatának szavazott bizalmat, mert hisz a projektjükben és James Vowles csapatfőnök terveiben.

Albon 2026-ban és azt követően is a grove-iakkal lesz, és ez némiképp beszűkítette az ülést kereső társak lehetőségeit. Egy hely azonban még kiadó náluk. Logan Sargeant a második szezonját futja a Williamsszel, ám továbbra is bizonytalan a jövője. Az amerikai folyamatosan csapattársa árnyékában van, még mindig követ el hibákat, az ausztráliai kispadra ültetése pedig jelezte, a csapat belé vetett bizalma sem töretlen.

James Vowles pénteken a Sky Sportsnak nyíltan elismerte, hogy Sargeant jövője veszélyben van.

„Volt egy egyenes beszélgetésünk. Ez nagyon kemény beszélgetés. Egyszerű tény, és ezt már el is magyaráztam: veszélyben van. Ez ennyire egyszerű. Teljesítenie kell, mert ez az érdemen múlik. Segítjük őt ezen az úton, azt akarjuk, hogy sikeres legyen, de közben beszélünk pár további versenyzővel is, mert tisztáznunk kell a jövőnket 2025-re, 2026-ra és 2027-re.”

Tisztázta, az idei versenyzőcsere nem téma náluk. „Én a 2025-ös, 2026-os versenyzőkről beszélek, nem az idei szezonról. Le kell raknunk az alapokat, és pár héten belül már készen állhatok arra, hogy elmondjam a világnak: itt tartunk. De ennek Logan is a része. Megadtam neki ezt a lehetőséget, és tisztában van vele, hogy javulnia kell.”

Logan Sargeant (Fotó: XPB)

Vowles arról már csütörtökön beszélt, hogy hány jelölt esélyes a második ülésükre.

„Pillanatnyilag úgy három lehetőségen gondolkodom 2025-re és 2026-ra, ez ilyen egyszerű”

„Hogy mikor leszünk abban a helyzetben, hogy nyíltan beszéljünk erről? Már nincs messze, meg fogjuk tenni” – bocsátotta előre.

Vowles szerint Sargeant tisztában van a helyzetével. „Elmagyaráztam neki, hogy az irányítás az ő kezében van. És képes rá, hogy megteremtse az F1-ben maradás feltételeit. Nem született meg a döntés, nem zárult be az ajtó. Hiszek az emberi párbeszédben. Itt tartasz most, ide kell eljutnod, és mi együttműködünk veled, amennyire csak lehet, de a sorsod a te kezedben van, nem az enyémben.”

Logan Sargeant (Fotó: XPB)

A csapatvezető látja, hogy ez a nyomás akár hibákba is hajszolhatja a versenyzőjét, mégis jobbnak látja nyílt lapokkal játszani. „Nyomást teremtesz. Az nyomás a versenyzőn, ha közlöd vele, hogy az elvártak alatt van jelenleg, és együtt feljebb kéne lépnünk. Ez növeli a nyomást, és eredményezheti azt, hogy túlerőlteti a vezetést. Ettől függetlenül is úgy érzem, hogy szükség van erre a nyílt párbeszédre. Tudja, mind tudjuk, hogy előrébb kell lépnünk együtt, és dolgozunk ezen közösen, aztán meglátjuk, hogy mire jutunk” – fogalmazott a Williams csapatfőnöke.

A találgatások szerint a Williams egyik potenciális jelöltje a Mercedes fiatal tehetsége, Andrea Kimi Antonelli lehet, aki számára ideális lehetőség lenne a grove-i csapat a tanulásra és tapasztalatszerzésre, mielőtt a Mercedeshez kerülhetne. Mellette Valtteri Bottast és Esteban Ocont is hírbe hozták már a grove-iakkal.

Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak