Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Reménysugár Schumachernek: az esélyesek között az Alpine-nál

Reménysugár Schumachernek: az esélyesek között az Alpine-nál

Motorsport-Total, Motorsport-Magazin
Jelenleg sportautókkal versenyez, de Mick Schumacher visszavágyik a Forma–1-be. Az Alpine csapatfőnöke jelezte, elégedettek a némettel, és az ülésükre esélyesek egyikeként tartják számon.

Idén jóval korábban kezdődött a Forma–1-es székfoglaló játék, mint általában, és jóval nagyobb is a mozgolódás. Ez nem feltétlenül kedvező hír Mick Schumacher számára, aki nem a mezőny tagjaként, hanem kívülállóként próbál érvényesülni benne. Az F1-ben legutóbb 2022-ben versenyző német a tavalyi mercedeses kispadozás után idén visszatért a versenyzéshez, mégpedig a hosszútávú sportautózás világában, azzal a reménnyel, hogy ott fel tudja hívni magára a figyelmet, és akár az F1-ben is újra megnyílnak előtte ajtók.

Schumacher az Alpine WEC-csapatát erősíti, és Bruno Famin, a márka motorsportprogramjának alelnöke Imolában elismerte, elégedettek az eddigi teljesítményével, és akár az F1-es csapatuknál is szóba kerülhet az alkalmazása. A kékeknek még nincs versenyzője 2025-re, Esteban Ocon és Pierre Gasly szerződése is csak az idény végéig szól, és a hírek szerint mindketten nézelődnek a piacon.

„Adni akarunk időt magunknak. Mindig mondtuk, hogy nincs rajtunk nyomás” – mondta Famin a versenyzőkérdésről.

Mick Schumacher (Fotó: XPB)

„Mick a hosszútávú világbajnokságban hihetetlen munkát végez. A hozzáállása a leglenyűgözőbb. Természetesen gyors is, de ezt mindenki tudja róla. A hosszú távú versenyzésben azonban nem mindig éri meg a legjobb vagy egy nagyon jó köridőt teljesíteni, mert ott van a teljesítménykiegyenlítés is, ami miatt óvatosnak kell lenni a teljesítménnyel. Szóval nem annyira a versenyző teljesítményének kiértékelése a lényeg. Mick viszont abban hihetetlen, amilyen szemléletmóddal a hosszútávú versenyzéshez alkalmazkodott.”

„Mindig azt mondjuk, hogy az együléses versenyzők egoisták, de ő az első perctől kezdve nagyon nyitott volt, nagyon együttműködő, igazán segítőkész a csapattársaival, és készen állt minden megtanulására, főleg a szemléletmód terén. Igazi csapatember.”

Gaslyt és Ocont a hírek szerint nem nyűgözte le az Alpine idei vergődése, így akár annak lehetősége is fennállhat, hogy mindketten váltanak. Schumacher számára ez egy jó lehetőséget kínálhatna.

„Ő mindenképpen az egyik lehetőségünk. Ahogy sokan azok”

– mondta Schumacherről Famin.

Mick Schumacher, Nicolas Lapierre és Matthieu Vawiviere (Fotó: Alpine)

Hozzátette, a családnév vagy az a tény, hogy Schumacher nem francia, nem játszik szerepet. „Nincs ilyen nyomás rajtunk. Tényleg csak a technikai oldal foglalkoztat minket, az autó fejlesztése, a technikai struktúra, és adunk magunknak időt a versenyzők szerződtetésére. Egyelőre ez nem téma.”

„Elégedettek vagyunk a versenyzőinkkel. Jól megy velük a közös munka. Sokan jönnek hozzánk. És jó versenyzőink vannak az akadémiánkon is. Minden lehetőségre nyitottak vagyunk. Szerintem jó, ha van tapasztalt versenyzőnk, legalább egy. De szívesen is képezünk ki valakit, ha lehetőségünk van rá. Miért ne?”

A nemzetiség kérdése kapcsán hozzátette: „Az Alpine-projekttel a tervünk, hogy globálisan szem előtt legyünk a márkával. Örülünk, ha van francia versenyzőnk, de akkor is örülni fogunk, ha nem-francia versenyzőnk lesz.”

 

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: Alpine)

További tartalmak